3 Mayıs 2018 Perşembe

İçli Köfte -2 (İrmikli)


İrmikli içli köfte

Malzemeler:
3 su bardağı köftelik ince bulgur
1 su bardağı irmik
1 çay bardağı un
2 adet yumurta
1 çorba kaşığı biber salçası
tuz
su

İçi İçin:
1 kg kıyma
2 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı biber salçası
1 tatlı kalığı domates salçası
4 çorba kaşığı tereyağı
Üzeri İçin:
4 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
Haşlamak İçin: su, tuz

Hazırlanışı: 

Önce içini hazırlayın bu arada soğusun. Bunun için tencereye kıymayı koyup ağzı kapalı şekilde kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Soğanı minik, minik doğrayıp suyunu çeken kıymaya tereyağı ile ilave edip soğanlar ölene kadar kavurmaya devam edin. Salçaları ekleyip 5 dk daha kavurup soğumaya bırakın.

Köfte hamurunu hazırlamak için bulgur ve irmiği derin kap içerisine koyun. Üzerine yaklaşık 1-1,5 su bardağı soğuk su koyup karıştırıp ağzı kapalı şekilde 30 dk ıslatın.
Dinlenen bulgura  yumurtaları, salça ve tuzu ekleyip iyice yoğurun. En son unu ekleyip 15-20 dk daha yoğurun kıvamı sert olursa soğuk su ilave edebilirsiniz.
Yoğurduğunuz köfteden yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Bunu yaparken yanınızda bir kase soğuk su bulundurun.Ellerinizi sık sık ıslatarak parmağınızla kopardığınız parçaların içini oyup soğuyan kıymalı harçtan koyun ve ağzını kapatıp istediğiniz gibi  oval veya yuvarlak şekil verin.
Bu tariften ortalama 38  adet çıkıyor.




Tencereye su koyup biraz su ekleyip kaynayınca hazırladığınız köfteleri 5 dk kadar haşlayıp sudan alın.
Üzeri için tereyağını eritip pul biberi ekleyip karıştırıp pişen köftelerin üzerlerine gezdirip sıcak olarak servis yapın.
Afiyet Olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder