30 Kasım 2018 Cuma

Ayvalı Tart



Ayvalı Tart

  
Malzemeler:
2 su un
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
150 gr tereyağı (oda sıcaklığında yumaşatılmış)
6 yemek kaşığı su

Marmeladı için;
2 adet Ayva
2 çay bardağı şeker

Yapılışı:
Öncelikle ayva marmeladını hazırlayın. Bunun için 2 adet ayvayı soyup rendeleyin, çekirdeklerini atmayın. İki çay bardağı şeker ve çekirdekleriyle birlikte ayva rendesini pişirin ve bırakın ılısın.


Ayvalı Tart


Un, şeker ve tuz bir kapta karıştırıldıktan sonra tereyağı ekleyip elin sıcağı ile erimeden çabucak yoğurun. Suyu ekleyip hamur toparlanınca üçte birini ayırın. 
Ayvalı Tart

Kalan hamuru merdane ile açarak tart kalıbına serin. Bıçak ya da çatalın ucuyla hamurda delikler açın. Hamuru 5-10 dk. kadar ısıtılmış fırında pişirin.
Daha önce hazırladığınız ayva marmeladını hamurun üzerine serin. Ayrılan hamuru merdane ile açın istediğiniz gibi tartın üzerini süsleyin. 
Ayvalı Tart


175 derecede üzeri kızarmadan pişirin.
Soğuyunca üzerine pudra şekeri serperek servis edin.
Ayvalı Tart

Ayvalı Tart



Afiyet olsun…



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder