1 adet orta
boy brokoli
3 adet
domates
1 adet
limonun suyu
2 çorba
kaşığı sızma zeytinyağı
3 diş
sarımsak
2 çorba
kaşığı rivyera zeytinyağı
1/2 çay
kaşığı tuz
1 çay kaşığı
kekik ve 1 çay kaşığı kuru reyhan(tercihe bağlı)
Yapılışı;
Brokolileri dallarına ayırıp, yıkayın ve içinde soğuk su
bulunan çelik tencereye yerleştirin. Bir tatlı kaşığı tuz ekleyelim ve su
kaynayıncaya kadar harlı ateşte pişirin. Su kaynayınca ocağı kısın, saplarına
çatal girecek kadar haşlayıp ocaktan indirin.
Kevgirle aldığımız brokolileri, içinde soğuk su bulunan bir
kaba alın ve brokolileri ezmeden, bir kaç kez suyunu değiştirin(parlak yeşil
olmasının nedeni soğuk sudur).
Bir kasede limon suyu+2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı +1/2 çay
kaşığı tuzu, çatal veya çırpacakla karıştırın. Haşlanan brokolinin üzerine
gezdirin.
Daha sonra çelik tencereye, 2 çorba kaşığı zeytinyağını,
bir çay kaşığı biber salçası ve havanda ezilmiş sarımsağı koyup, bir dakika
sarımsağın kokusu çıkıncaya kadar kavurun. Kabukları soyulup, kuşbaşı doğranmış
domatesleri ve tuzu ekleyin. Beş dakika harlı ateşte kavurup, yarım çay bardağı
su ekleyin. Sos kaynayınca ocağı kısın ve beş dakika daha özleştirin.
Sosu ocaktan aldıktan sonra kuru kekik ve kuru reyhanı katın. Biraz
ılındıktan sonra, önceden yağ ve limonu eklediğimiz, brokolilerin üzerine
kaşıkla gezdirin.
Üzerine rendelenmiş ve zeytinyağında
kavrulmuş havuçla kaplayın. Soğuduktan sonra servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder