5 Aralık 2018 Çarşamba

Domates Soslu Brokoli Salatası

Brokoli Salatası

 Malzemeler;
1 adet orta boy brokoli
3 adet domates
1 adet limonun suyu
2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı rivyera zeytinyağı
1/2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kekik ve 1 çay kaşığı kuru reyhan(tercihe bağlı)

Yapılışı;
Brokolileri dallarına ayırıp, yıkayın ve içinde soğuk su bulunan çelik tencereye yerleştirin. Bir tatlı kaşığı tuz ekleyelim ve su kaynayıncaya kadar harlı ateşte pişirin. Su kaynayınca ocağı kısın, saplarına çatal girecek kadar haşlayıp ocaktan indirin.
Kevgirle aldığımız brokolileri, içinde soğuk su bulunan bir kaba alın ve brokolileri ezmeden, bir kaç kez suyunu değiştirin(parlak yeşil olmasının nedeni soğuk sudur).
Bir kasede limon suyu+2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı +1/2 çay kaşığı tuzu, çatal veya çırpacakla karıştırın. Haşlanan brokolinin üzerine gezdirin.
Daha sonra çelik tencereye,  2 çorba kaşığı zeytinyağını, bir çay kaşığı biber salçası ve havanda ezilmiş sarımsağı koyup, bir dakika sarımsağın kokusu çıkıncaya kadar kavurun. Kabukları soyulup, kuşbaşı doğranmış domatesleri ve tuzu ekleyin. Beş dakika harlı ateşte kavurup, yarım çay bardağı su ekleyin. Sos kaynayınca ocağı kısın ve beş dakika daha özleştirin.
Sosu ocaktan aldıktan sonra kuru kekik ve kuru reyhanı katın. Biraz ılındıktan sonra, önceden yağ ve limonu eklediğimiz, brokolilerin üzerine kaşıkla gezdirin.
 Üzerine rendelenmiş ve zeytinyağında kavrulmuş havuçla kaplayın. Soğuduktan sonra servis yapın.
Afiyet olsun…
Brokoli Salatası



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder