Malzemeler;
2
bağ ıspanak
1
adet kuru soğan
100
gr dana kıyma
Yarım
çay bardağı sıvı yağ
1
yemek kaşığı domates salçası
Yarım
su bardağı pirinç
Tuz
Karabiber
Yapılışı;
Öncelikle ıspanakları ayıklayıp bol su
koyduğunuz leğen içinde suyu temizlenene kadar yıkayın. Süzdükten sonra doğrayıp
tekrar yıkayın.
Soğanı yemeklik doğrayıp tencerede yağ ile
birlikte biraz kavurun. Kıymayı ekleyip onu da kavurun. Daha sonra salçasını
ekleyin karıştırın. Önce doğradığınız ıspanakları, üzerine yıkanmış pirinci ve
tuzunu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp ıspanaklar sulanıp azalıncaya dek
karıştırmadan bir süre pişirin. Daha sonra yemeğin üzerine çıkacak kadar sıcak
su ilave edip yemeği hafifçe karıştırıp pişirmeye devam edin. Pirinç pişince
karabiberini de ekleyip karıştırın. Ocağı kapatın.
Afiyet Olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder