31 Ekim 2020 Cumartesi

Pirinçli Ispanak Yemeği

Pirinçli ıspanak yemeği

Malzemeler;

2 bağ ıspanak

1 adet kuru soğan

100 gr dana kıyma

Yarım çay bardağı sıvı yağ

1 yemek kaşığı domates salçası

Yarım su bardağı pirinç

Tuz

Karabiber


 

Yapılışı;

Öncelikle ıspanakları ayıklayıp bol su koyduğunuz leğen içinde suyu temizlenene kadar yıkayın. Süzdükten sonra doğrayıp tekrar yıkayın.

Soğanı yemeklik doğrayıp tencerede yağ ile birlikte biraz kavurun. Kıymayı ekleyip onu da kavurun. Daha sonra salçasını ekleyin karıştırın. Önce doğradığınız ıspanakları, üzerine yıkanmış pirinci ve tuzunu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp ıspanaklar sulanıp azalıncaya dek karıştırmadan bir süre pişirin. Daha sonra yemeğin üzerine çıkacak kadar sıcak su ilave edip yemeği hafifçe karıştırıp pişirmeye devam edin. Pirinç pişince karabiberini de ekleyip karıştırın. Ocağı kapatın.

Afiyet Olsun…

 

 



 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder