27 Kasım 2017 Pazartesi

İçli Köfte (Kırık Yarmadan)

Malzemeler:
Hamuru İçin:
2,5 Su Bardağı. Esmer İnce Bulgur
1,5 Su Bardağı. Kırık yarma (dövme)
1 Yumurta
1 Çorba Kaşığı. un
Tuz
2,5 Su Bardağı Su
1 tatlı kaşığı salça




 İç Harcı İçin:
500 Gr. Kıyma
2 Kuru Soğan
1 Su B. Ceviz İçi
125 Gr. Margarin
1 Tatlı kaşığı salça
1 Tutam Maydanoz
Pul biber
Karabiber
Tuz,

Yapılışı; 
Önce içini hazırlayın. Soğanları çok küçük doğrayın ve yağda pembeleşinceye kadar kızartın, sonra kıymayı da katarak beraber pişirin. Pişince az biber salçası, kara biber, az isot ve tuz katarak 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin, daha sonra çok ufak doğradığınız maydanozları da katarak ateşten indirin ve soğumasını bekleyin


 
Bu arada bulgur ve dövmeyi bir kapta az soğuk su ile ıslatarak (5-10 dakika) beklenir. Daha sonra 1 yemek kaşığı un, tuz ve yumurta eklenerek pekişinceye kadar yoğrulur. Daha sonra bu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak parmak yardımı ile oyulur ve oyulan bu hamurların içine hazırlanan soğumuş içten doldurularak açık olan kısım elimiz yardımı ile büzgü gibi kapatılır. Hazırlanan bu köfteler kaynamış ve tuz katılmış suda 10-15 dakika kaynatıldıktan sonra servise sunulur.
Afiyet Olsun...

NOT: Hazırlanan kızartma ve haşlama içli köfteler pişirilmeden dondurulmak kaydı ile uzun süre saklanabilir.Dondurucudan çıkarılan köfteler çözülünceye kadar beklenir, sonra pişirilir.




 (Patatesli İçli köfte)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder