Malzemeler:
Kadayıflı Kısmı İçin:
1/2
kilo tel kadayıf
4
çorba kaşığı tozşeker
1
su bardağı ceviz
1/2
su bardağı sıvıyağ
Muhallebisi İçin:
1
su bardağı tozşeker
4
dolu dolu çorba kaşığı un
1
paket vanilya
ya
da
1
su bardağı toz şeker
3
yemek kaşığı tepeleme un
3
yemek kaşığı nişasta
1
yumurta sarısı
1
kutu krema (200 gr)
1
paket vanilya
1
su bardağı şeker
4
çorba kaşığı un
4
çorba kaşığı nişasta
1
poşet kremşanti+1 su bardağı süt
1
paket vanilya
hindistan
ceviz
Yapılışı:
Kadayıfı bütün
olarak koyup yağ ve şeker ile kavurun. Kavruldukça parçalanıyor. Pembeleşince
birazda cevizle kavurun.
Yukarıdaki muhallebi türlerinden birini pişirin.
Ancak yağ, krema, krem şanti ve vanilya gibi malzemeleri piştikten sonra
ekleyin ve karıştırın.
Kadayıfın yarısını borcama serin. Üzerine ılınmış
muhallebiyi dökün. Üstüne de kalan kadayıfı yayın.
Kavrulan
kadayıf artarsa hava almayan bir kapta buzdolabında saklayabilirsiniz. Yine
muhallebiyi biraz akıcı pişirip buzdolabında saklarsanız, hemen
hazırlayabilirsiniz. Yenileceği gün hazırlanmalıdır, Aksi taktirde yumuşar ve o
çıtır lezzeti kaybolur.
Afiyet Olsun...
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder