29 Kasım 2017 Çarşamba

Muhallebili Kadayıf



Malzemeler:
Kadayıflı Kısmı İçin:
1/2 kilo tel kadayıf
4 çorba kaşığı tozşeker
1 su bardağı ceviz
1/2 su bardağı sıvıyağ
100 gram erimiş tereyağı



Muhallebisi İçin:
1 litre süt
1 su bardağı tozşeker
4 dolu dolu çorba kaşığı un
1 paket vanilya
50 gram margarin
   
ya da
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı tepeleme un
3 yemek kaşığı nişasta
1 yumurta sarısı
1 kutu krema (200 gr)
1 paket vanilya

ya da

1 litre süt
1 su bardağı şeker
4 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı nişasta
1 poşet kremşanti+1 su bardağı süt
1 paket vanilya
hindistan ceviz

 Yapılışı: 
Kadayıfı bütün olarak koyup yağ ve şeker ile kavurun. Kavruldukça parçalanıyor. Pembeleşince birazda cevizle kavurun.
Yukarıdaki muhallebi türlerinden birini pişirin. Ancak yağ, krema, krem şanti ve vanilya gibi malzemeleri piştikten sonra ekleyin ve karıştırın.
Kadayıfın yarısını borcama serin. Üzerine ılınmış muhallebiyi dökün. Üstüne de kalan kadayıfı yayın.

Kavrulan kadayıf artarsa hava almayan bir kapta buzdolabında saklayabilirsiniz. Yine muhallebiyi biraz akıcı pişirip buzdolabında saklarsanız, hemen hazırlayabilirsiniz. Yenileceği gün hazırlanmalıdır, Aksi taktirde yumuşar ve o çıtır lezzeti kaybolur.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder