Malzemeler;
4-5 adet olgun domates (ya da yazdan hazırladığınız domates konservesi)
1 Tatlı kaşığı biber salçası (isteğe bağlı)
1 Tatlı kaşığı biber salçası (isteğe bağlı)
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt veya 1 kutu krema
1 çorba kaşığı rendelenmiş taze kaşar
Yapılışı;
Yağ ve unu bir tencerede hafifçe kavurun. Diğer
taraftan domateslerin kabuklarını soyup, blendırda salça ile birlikte çekin.
Kavrulan una ilave edip biraz daha pişirin. Bir litre kadar soğuk su ilave edip topak olmayacak şekilde karıştırmaya devam edin. Tuzunu da ekleyip 15 dakika kaynatın. Daha
sonra sütü ( ya da kremayı) ilave edip bir kaç dakika daha kaynayınca ocaktan alın. Servis
yaparken üzerine kaşar peyniri rendesi ve kıtır ekmekle servis yapın.
Afiyet Olsun.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder