28 Kasım 2017 Salı

Domates Çorbası


Malzemeler;
4-5 adet olgun domates (ya da yazdan hazırladığınız domates konservesi)
1 Tatlı kaşığı biber salçası (isteğe bağlı)
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt veya 1 kutu krema
1 çorba kaşığı rendelenmiş taze kaşar





Yapılışı;
Yağ ve unu bir tencerede hafifçe kavurun. Diğer taraftan domateslerin kabuklarını soyup, blendırda salça ile birlikte çekin. Kavrulan una ilave edip biraz daha pişirin. Bir litre kadar soğuk su ilave edip topak olmayacak şekilde karıştırmaya devam edin.  Tuzunu da ekleyip 15 dakika kaynatın. Daha sonra sütü ( ya da kremayı) ilave edip bir kaç dakika daha kaynayınca ocaktan alın. Servis yaparken üzerine kaşar peyniri rendesi ve kıtır ekmekle servis yapın.
Afiyet Olsun.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder