28 Kasım 2017 Salı

Bulgur köfteli Ekşili Nohut Yemeği



Malzemeler:

250-300 gr. kuşbaşı dana eti
1 kase nohut
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
½ çay bardağı sıvıyağ
Köftesi için;
1 su bardağı köftelik bulgur ve yarma karışımı
Nane





Yapılışı:
Düdüklü tencereye yarım çay bardağı zeytinyağı ve istenirse biraz da tereyağı konulur. Kuşbaşı dana eti rengi dönene kadar sulanmaması için harlı ateşte kavrulur. Yemeklik doğranmış soğan rengi dönen etlere eklenir. Soğanlar da kavrulunca salça ilave edilir. Akşamdan ıslatılmış 1 kase nohut ve isteğe göre barbunya da eklenir. Tuzu ve biberi de eklenerek malzemelerin üzerini yaklaşık 3 parmak geçecek kadar sıcak su dökülüp pişirilir.

Bulgur köftesi için yarma-bulgur karışımı sıcak suyla ıslatılır. Bulgur şişince tuz ve biraz nane eklenerek yoğrulur. Birbirini tutacak kıvama gelince nohuttan biraz büyük yuvarlaklar yapılır. Pişen nohut yemeğine eklenerek köftelerinde pişmesi beklenir.

Ekşisi için limon ya da limon tuzu ya da suda bekletilen sumağın suyu eklenebilir.
En son zeytinyağında kızdırılan nane yemeğe eklenerek karıştırılır. Servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder