25 Nisan 2018 Çarşamba

Elmalı Kurabiye

Elmalı pasta
Malzemeler

150 gr yumuşatılmış tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı nişasta
1 su bardağından biraz az pudra şekeri
3-3,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

İçi; 3 elma
2 çay kaşığı tarçın
4 yemek kaşığı tozşeker

Üzeri için; 2-3 yemek kaşığı pudra şekeri


Yapılışı

Öncelikle elmaları soyup, rendeleyin, şekerle birlikte orta ateşte suyunu çekene kadar kavurun. Tarçın ekleyip, soğumaya bırakın.

Hamur malzemelerini yoğurma kabına alıp, un ekleyerek, ele yapışmayacak yumuşaklıkta bir hamur yapın. Hamuru 5 parçaya ayırıp, 30-35 cm çapında açın ve üçgen şeklinde 6 parçaya kesin. Geniş kenarlarına elmalı harçtan koyup sarın. Ya da resimlerde görüldüğü şekilde açtığınız hamuru dörde bölüp şekillendirin.
Pişirme kağıdı serdiğiniz tepside, 170 derecede, çok hafif pembeleşene kadar pişirin. Sıcakken pudra şekeri serpin.








Afiyet Olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder