10 Nisan 2018 Salı

Sünger Kek



Malzemeler;
5 Yumurta
2 çay bardağı Şeker
1 çay bardağı Tereyağı (eritilmiş )
1 çay bardağı Süt
1 çay bardağı Sıvıyağ
Yarım çay bardağı sıcak su
6 çay bardağı Un
1 paket Vanilya
1 paket Kabartma tozu
1 tatlı kaşığı Limon suyu
Bir fiske Tuz
Limon kabuğu rendesi
(Çay bardağı ölçüsü 125 ml’dir)



Hazırlık:

Keki hazırlamaya başlamadan önce kalıbınızı margarin ya da tereyağı ile yağlayıp buzdolabına kaldırın.
Ununuzun içine kabartma tozunu ekleyip elekten geçirerek iyice karışmasını sağlayın.
Yumurtaların sarıları ile beyazlarını ayırarak ayrı kaplara koyun.



Yapılışı:

Önce yumurta beyazlarını bir fiske tuz ile beyazlaşana kadar çırpıp, bir çay bardağı şekeri ve 1 tatlı kaşığı limon suyunu ekleyin. Kabarıp koyulaşana kadar çırpın.


Diğer tarafta, yumurta sarılarına 1 çay bardağı şeker, vanilya ve yarım çay bardağı sıcak su (kaynar olmayacak) ekleyip mikserin hızlı ayarında çırpmaya başlayın. Bir süre sonra rengi beyazlayıp, hacmi iki katına kadar çıkacak.


Bundan sonraki aşamada mikseri kaldırıp spatula ile devam edin. 1 çay bardağı eritilmiş tereyağını,1 çay bardağı sütü ve 1 çay bardağı sıvıyağını spatula ile karıştırarak ilave edin. Limon kabuğu rendesi de ekleyip karıştırın.


En son yumurtalı karışıma daha önce kabartma tozu eklediğimiz unu ve yumurta aklarını bir kaşık undan bir kaşık yumurta akından olacak şekilde ilave ederek spatula ile birbirine iyice yedirin.


Hamuru, yağlayıp buzdolabına kaldırdığınız kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 50-55 dakikada pişirin.


Fırından çıkınca 10-15 dakika bekleyip kalıptan çıkarın. Dilerseniz üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.


Tarif buradan .
Afiyet Olsun…



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder