Malzemeler;
5
Yumurta
2
çay bardağı Şeker
1
çay bardağı Tereyağı (eritilmiş )
1
çay bardağı Süt
1
çay bardağı Sıvıyağ
Yarım
çay bardağı sıcak su
6
çay bardağı Un
1
paket Vanilya
1
paket Kabartma tozu
1
tatlı kaşığı Limon suyu
Bir
fiske Tuz
Limon
kabuğu rendesi
(Çay
bardağı ölçüsü 125 ml’dir)
Hazırlık:
Keki
hazırlamaya başlamadan önce kalıbınızı margarin ya da tereyağı ile yağlayıp
buzdolabına kaldırın.
Ununuzun
içine kabartma tozunu ekleyip elekten geçirerek iyice karışmasını sağlayın.
Yumurtaların
sarıları ile beyazlarını ayırarak ayrı kaplara koyun.
Yapılışı:
Önce
yumurta beyazlarını bir fiske tuz ile beyazlaşana kadar çırpıp, bir çay bardağı
şekeri ve 1 tatlı kaşığı limon suyunu ekleyin. Kabarıp koyulaşana kadar çırpın.
Diğer
tarafta, yumurta sarılarına 1 çay bardağı şeker, vanilya ve yarım çay bardağı
sıcak su (kaynar olmayacak) ekleyip mikserin hızlı ayarında çırpmaya başlayın.
Bir süre sonra rengi beyazlayıp, hacmi iki katına kadar çıkacak.
Bundan
sonraki aşamada mikseri kaldırıp spatula ile devam edin. 1 çay bardağı
eritilmiş tereyağını,1 çay bardağı sütü ve 1 çay bardağı sıvıyağını spatula ile
karıştırarak ilave edin. Limon kabuğu rendesi de ekleyip karıştırın.
En
son yumurtalı karışıma daha önce kabartma tozu eklediğimiz unu ve yumurta
aklarını bir kaşık undan bir kaşık yumurta akından olacak şekilde ilave ederek
spatula ile birbirine iyice yedirin.
Hamuru,
yağlayıp buzdolabına kaldırdığınız kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış
fırında 170 derecede 50-55 dakikada pişirin.
Fırından
çıkınca 10-15 dakika bekleyip kalıptan çıkarın. Dilerseniz üzerine pudra şekeri
serpebilirsiniz.
Tarif buradan .
Afiyet
Olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder