27 Mart 2018 Salı

Kadınbudu Köfte



Malzemeler:
500 gr  kıyma
1 adet iri boy soğan
1 çay bardağı pirinç
1,5 çay bardağı sıcak su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
yarım demet maydanoz (İsteğe bağlı)
kimyon ve pulbiber karabiber
tuz
  
Panesi İçin;
1 kase un 
1 kase galeta unu
1 adet yumurta

Kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı:
Bir çay bardağı pirinçle bir buçuk çay bardağı suyu kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Soğanı incecik kıyın, sıvı yağda pembeleşene kadar kavurun. Kıymanın yarısını kavrulmuş soğana ekleyip kıyma suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Baharatlarını ekleyip ocaktan alın.
Kavrulan kıyma ve haşlanan pirinç soğuyunca maydanozu, kıymanın kalan yarısını ekleyerek iyice yoğurun.
Zamanınız varsa harcın üzerini kapatarak buzdolabına alın, en az yarım saat dinlendirin.
Dinlenen köfte harcından yumurta büyüklüğünde parçalar kopartın, oval ve hafif basık şekillendirin.
Yumurtaya bir fiske tuz ekleyip iyice çırpın.
Köfteleri önce una bulayıp fazlasını silkeledikten sonra çırpılmış yumurtaya ve en son galeta ununa bulayıp, kızgın yağda iki tarafını çevirerek kızartın. Kızaran köfteleri kağıt havlu üzerine alın. Fırında ya ya yağda kızarmış patatesle birlikte servis yapın.
İsterseniz köfteleri yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizip 190 dereceli sıcak fırında 30 dakika pişirip servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun...







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder