17 Mart 2018 Cumartesi

Hazır Yufkadan Kat Kat Çıtır Börek ( Kruvasan Börek )




Malzemeler;
4  adet  yufka
1 su bardağı  sıvı yağ
2  su  bardağı  su
Beyaz  peynir
Galeta  unu

Hazırlanışı;
Yağ  ve  suyu  büyükçe bir kasede karıştırın.
1  yufkayı  tamamen  açın. Üzerine  yağlı  karışımdan  sürüp, ikinci  yufkayı  da  üzerine  serin.
Aynı  işlemi  uygulayıp, 4  yufkayı  da  üst  üste  yerleştirin.
Önce  yufkaları  4  eşit  parçaya  kesin.
Her  bir  parçayı  5  eşit  parçaya  kesin.
Beyaz  peyniri  parçaların  üzerine  paylaştırın.
Sıkıca  sarın. Parçaların  hepsini  bu  şekilde  sarın.
Börekleri  önce  yağlı  suya batırıp, sonra galeta ununa bulayın ve yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.
Börekleri 200 derecede  iyice  kızarana  kadar  pişirin. Sıcak servis yapın.




Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder