Malzemeler;
4
adet yufka
1
su bardağı sıvı yağ
2
su bardağı su
Beyaz
peynir
Galeta
unu
Hazırlanışı;
Yağ
ve suyu büyükçe bir kasede karıştırın.
1
yufkayı tamamen açın. Üzerine yağlı karışımdan
sürüp, ikinci yufkayı da üzerine serin.
Aynı
işlemi uygulayıp, 4 yufkayı da üst üste
yerleştirin.
Önce
yufkaları 4 eşit parçaya kesin.
Her
bir parçayı 5 eşit parçaya kesin.
Beyaz
peyniri parçaların üzerine paylaştırın.
Sıkıca
sarın. Parçaların hepsini bu şekilde sarın.
Börekleri
önce yağlı suya batırıp, sonra galeta ununa bulayın ve yağlı
kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.
Börekleri
200 derecede iyice kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder