Malzemeler;
1 adet yufka
500 gr kuşbaşı et
1/2 su bardağı bezelye
2 adet orta boy patlıcan
1 yemek kaşığı biber
salçası
1 adet soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Beşamel Sos İçin:
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
Üzeri İçin:
Kaşar peynir
Yapılışı;
Etleri bir
tencereye koyun. Kısık ateşte suyunu salıp, çekene kadar pişirin.
Daha sonra pişen etlerin
üzerine ince ince doğranmış soğanları ve tereyağı koyup, 2 dakika kavurun.
Ardından salçayı ekleyip, 1 dakika kadar soteleyin.
Diğer yandan patlıcanları
küpler halinde doğrayın. Kızgın yağ içinde kızartın. Daha sonra pişen etlerin
üzerine patlıcanları, bezelyeleri, tuz ve karabiberi ekleyin. Karıştırıp,
ocaktan alın.
Yufkayı 4 parçaya kesip,
parçanın bir tanesini küçük boy bir kasenin içine yayın. Kenarlarından biraz
kopartıp etli karışımdan koyacağınız kısma yani tam ortasına yerleştirin. Son olarak içine etli
karışımdan koyun. Kenardaki yufkaları üzerine kapatıp, kaseyi ters çevirin. Yağlı kağıt
serili fırın tepsisi içine yerleştirin.
Beşamel sosu için; küçük
bir tencereye tereyağını koyup, eritin. Üzerine unu ekleyip, 2 dakika kadar
kavurun. Daha sonra sütü azar azar döküp, topaklanmaması için sürekli
karıştırın. Bir taşım kaynatın. Kısık ateşte 2-3 dakika koyu bir kıvam
alana kadar pişirin. Tuz ve karabiberini de ekleyip ocaktan alın.
Hazırladığınız beşamel
sosunu sultan kebabı üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 200 derecelik
fırına verin. Üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Pişen sultan kebabını
fırından alıp, üzerlerine rendelenmiş kaşar peynir serpiştirin. Tekrar fırına
verip, peynirler kızarıncaya kadar pişirin.Sıcak olarak servis edin.
Sultan
kebabı tarifinde kırmızı et yerine, tavuk eti de kullanabilirsiniz.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder