4 Mart 2018 Pazar

Sultan Kebabı





Malzemeler;
1 adet yufka
500 gr kuşbaşı et
1/2 su bardağı bezelye
2 adet orta boy patlıcan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 adet soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Beşamel Sos İçin:
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt

Üzeri İçin:
Kaşar peynir




Yapılışı;

Etleri bir tencereye koyun. Kısık ateşte suyunu salıp, çekene kadar pişirin.
Daha sonra pişen etlerin üzerine ince ince doğranmış soğanları ve tereyağı koyup, 2 dakika kavurun. Ardından salçayı ekleyip, 1 dakika kadar soteleyin.

Diğer yandan patlıcanları küpler halinde doğrayın. Kızgın yağ içinde kızartın. Daha sonra pişen etlerin üzerine patlıcanları, bezelyeleri, tuz ve karabiberi ekleyin. Karıştırıp, ocaktan alın.


Yufkayı 4 parçaya kesip, parçanın bir tanesini küçük boy bir kasenin içine yayın. Kenarlarından biraz kopartıp etli karışımdan koyacağınız kısma yani tam ortasına yerleştirin. Son olarak içine etli karışımdan koyun. Kenardaki yufkaları üzerine kapatıp, kaseyi ters çevirin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisi içine yerleştirin.

Beşamel sosu için; küçük bir tencereye tereyağını koyup, eritin. Üzerine unu ekleyip, 2 dakika kadar kavurun. Daha sonra sütü azar azar döküp, topaklanmaması için sürekli karıştırın. Bir taşım kaynatın. Kısık ateşte 2-3 dakika koyu bir kıvam alana kadar pişirin. Tuz ve karabiberini de ekleyip ocaktan alın. 

Hazırladığınız beşamel sosunu sultan kebabı üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına verin. Üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Pişen sultan kebabını fırından alıp, üzerlerine rendelenmiş kaşar peynir serpiştirin. Tekrar fırına verip, peynirler kızarıncaya kadar pişirin.Sıcak olarak servis edin.

Sultan kebabı tarifinde kırmızı et yerine, tavuk eti de kullanabilirsiniz.



Afiyet Olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder