25 Şubat 2018 Pazar

Patatesli Tuzlu Kek



Malzemeler;
3 tane yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
3 tane büyük boy patates
2 tane orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı istediğiniz çeşit peynir
Yarım demet maydanoz
1 su bardağı un
2 paket kabartma tozu
3 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz



Yapılışı;
Ön hazırlık olarak patateslerin kabuğunu soyduktan sonra yıkayıp küp küp doğrayın. Soğanı yemeklik doğrayın. Maydanozu ince ince kıyın.
Yumurtaları mikserle çırpıp üzerine yoğurt, sıvı yağ, peynir, karabiber, pul biber ve tuzu ekleyip karıştırın. Hazırlamış olduğumuz patates, soğan ve maydanozu ekleyip tekrar karıştırın. En son kabartma tozu ve unu ekleyerek karıştırın.
Yağlanmış ve unlanmış borcama dökün. Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Ilıkken servis edin.

Afiyet Olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder