Malzemeler;
4 adet ayva
8 tepeleme yemek kaşığı tozşeker
1 adet çubuk tarçın ( İsteğe
göre )
5-6 adet karanfil
Yarım çay bardağı su
Üzeri için:
Kaymak
Kavrulmuş Fındık
Yapılışı;
Yıkanan ayvalar ikiye bölünerek,
soyulur ve çekirdekleri çıkarılır. Ayvaların iç kısımları yukarıda kalacak
şekilde tencereye yerleştirilir. Her bir ayva diliminin üzerine birer dolu
yemek kaşığı şeker dökülür. Tarçın çubuğu ve karanfiller eklenir.
Yarım çay bardağı su eklenip
kapağı kapatılarak kısık ateşte ayvanın sertliğine göre 1-1,5 saat kadar kontrol
edilerek pişirilir. Ayvalar yumuşayınca ocak kapatılır, tatlılar servis kabına
alınır.
Soğuyunca üzeri kaymak ve fındık
kırığı ile süslenerek servis edilir.
Afiyet Olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder