13 Şubat 2018 Salı

Kremalı Mısır Gevrekli Patates

Malzemeler
5-6 orta boy patates
1/2 kutu krema
1/2 su bardağı süt
karabiber, kırmızı biber
tuz

Üzeri için; mısır kornfleksi ya da kaşar peyniri rendesi


Yapılışı;
Patatesleri soyun ve halka halka doğrayın. Krema ile sütü ayrı bir kapta karıştırın. Doğranmış patatesleri tuz karabiber ve pul biberle iyice harmanladıktan sonra kremalı karışımla da karıştırın. Borcama balıksırtı gibi yarıları birbirlerinin üzerine gelecek şekilde sırayla dizin. Kapta kalan kremayı da patateslerin üzerine iyice yayın. En üste mısır gevreğini elinizle ufalayarak serpin. Önceden ısıtılmış fırında 35 dakika kadar pişirin.
Et ya da tavuk yemeklerinin yanında servis yapın.


Afiyet Olsun.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder