Malzemeler;
3 su bardağı
kuru fasulye
300 gr
kuşbaşı et
1 büyük
soğan
1 yemek
kaşığı un
Yarım çay
bardağı sıvıyağ
1 yemek
kaşığı biber salçası
İstenirse 1
havuç ya da kırmızı/ yeşil biber
Tuz,karabiber
Yapılışı;
Kuru
fasulyeleri yıkayıp, bir gece önceden ıslatın. Fasulyelerin üzerine soğuk suyu ekledikten sonra ocakta ısıtıp kaynamaya yakın altını kapatırsanız daha kolay pişirilecek hale gelir.
Ertesi gün küçük zar gibi doğradığınız ya da rendelediğiniz soğanı
ve sıvıyağı bir tencereye koyun, soğanları biraz yağda çevirdikten sonra etleri ekleyin ve rengi
değişene kadar soğanla beraber kavurun. İstenirse havuç ve biberler bu aşamada
eklenebilir. Salçasını da ekleyip kavurmaya devam edin.
Kuru fasulyenin biraz kıvamlı olmasını isterseniz bir kaşık unu da ilave ederek birlikte kavurun. Daha sonra üzerini
2-3 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin. Tuzunu ve baharatları da ekleyip,
kısık ateşte fasulyeler iyice pişene kadar pişirin. Fasulyeye göre su çekmesi
değişeceğinden arada kontrol edip suyu azaldıysa sıcak su ilave edebilirsiniz.
Pirinç pilavı ile servis edin.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder