27 Temmuz 2018 Cuma

Katmer

Kahvaltılık

Tavada Katmer Yapılışı

Malzemeler;
(7-8 Adet Katmer İçin)
5,5 su bardağı un
2 su bardağı su
2 çay kaşığı tuz

İçi İçin:
Yarım paket tereyağı veya margarin (125 gr)
Yarım su bardağı sıvı yağ
Tereyağını eritip sıvı yağla karıştırın.

Yapılışı;
Derin bir kapta un, su ve tuzu karıştırarak yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında, ele yapışmayacak bir hamur olacak. Hamuru 7-8 bezeye ayırın.
Tezgâha un serpip üzerine bezenin birini koyun. Bezenin üzerine de un serpip oklavayla servis tabağı büyüklüğünde açın. 


Hamurun üzerine 2-3 yemek kaşığı hazırladığınız yağ karışımını fırçayla sürün. Hamuru rulo şekilde sarın. Rulo yaptığınız hamuru gül şeklinde kıvırın.

Bütün bezeleri bu şekilde yaptıktan sonra vaktiniz varsa gül şeklindeki hamurları buzdolabına koyup 3-4 saat bekletin.
Hatta bu şekilde bir gün bekletilebilir. Buzlukta saklanabilir.

Tezgâhta bezeyi oklavayla veya merdaneyle pasta tabağı büyüklüğünde açın. Teflon tavaya 1 tatlı kaşığı sıvı yağ damlatıp katmerleri yağlayarak arkalı önlü pişirin.


Afiyet Olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder