Malzemeler;
2 bağ ıspanak
1 adet kuru soğan
100 gr dana kıyma
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates
salçası
Yarım su bardağı pirinç (ya
da pilavlık bulgur)
1 çay kaşığı tuz
Biraz karabiber
Yapılışı;
Önce ıspanakları hazırlayın.
Bunun için ilk önce ıspanaklarınızın köklerini kesin, sararmış bozulmuş
yapraklarını ayıklayın. Bol su koyduğunuz leğen içinde yıkayın. Yıkanan
ıspanakları elinizle suyun üzerinden toplayın. Bu işlemi leğenin dibinde toprak
kalmayana kadar birkaç kez tekrar edin. En son suyuna bir iki kaşık sirke
ekleyip 5- 10 dakika bekletin. Süzdükten sonra tekrar yıkayıp doğrayın.
Soğanı yemeklik doğrayıp
tencerede yağ ile birlikte biraz kavurun. Kıymayı ekleyip onu da kavurun. Daha
sonra salçasını ekleyin bir iki karıştırın. Önce doğradığınız ıspanakları,
üzerine yıkanmış pirinci ya da isteğe bağlı olarak pilavlık bulguru ve tuzunu
ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp ıspanaklar sulanıp azalıncaya dek karıştırmadan
bir süre pişirin. Daha sonra yemeğin üzerine çıkacak kadar sıcak su ilave edip
yemeği hafifçe karıştırıp pişirmeye devam edin. Pirinç ve ya bulgurlar pişince
karabiberini de ekleyip karıştırın. Ocağı kapatın.
Afiyet Olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder