1 Mayıs 2019 Çarşamba

Kıymalı Ispanak Yemeği


Ispanak tarifi

Malzemeler;
2 bağ ıspanak
1 adet kuru soğan
100 gr dana kıyma
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım su bardağı pirinç (ya da pilavlık bulgur)
1 çay kaşığı tuz
Biraz karabiber

Ispanak Yemeği tarifi

Yapılışı;
Önce ıspanakları hazırlayın. Bunun için ilk önce ıspanaklarınızın köklerini kesin, sararmış bozulmuş yapraklarını ayıklayın. Bol su koyduğunuz leğen içinde yıkayın. Yıkanan ıspanakları elinizle suyun üzerinden toplayın. Bu işlemi leğenin dibinde toprak kalmayana kadar birkaç kez tekrar edin. En son suyuna bir iki kaşık sirke ekleyip 5- 10 dakika bekletin. Süzdükten sonra tekrar yıkayıp doğrayın.

Soğanı yemeklik doğrayıp tencerede yağ ile birlikte biraz kavurun. Kıymayı ekleyip onu da kavurun. Daha sonra salçasını ekleyin bir iki karıştırın. Önce doğradığınız ıspanakları, üzerine yıkanmış pirinci ya da isteğe bağlı olarak pilavlık bulguru ve tuzunu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp ıspanaklar sulanıp azalıncaya dek karıştırmadan bir süre pişirin. Daha sonra yemeğin üzerine çıkacak kadar sıcak su ilave edip yemeği hafifçe karıştırıp pişirmeye devam edin. Pirinç ve ya bulgurlar pişince karabiberini de ekleyip karıştırın. Ocağı kapatın.
Afiyet Olsun…





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder