17 Mayıs 2019 Cuma

Krep


Krep tarifi

Malzemeler;

2 adet yumurta
2 su bardağından biraz az un
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
Tavayı yağlamak için tereyağı veya sıvı yağ


krep tarifi


Yapılışı;
Derin bir kap içerisine yumurtaları kırın, süt ve suyu da ekleyip bir çırpıcı ya da el mikseri ile çırpın. Daha sonra un, tuz ve istenirse bir tatlı kaşığı şeker ekleyin ve hepsini iyice topak kalmayacak şekilde karıştırın.

Ocağı açın ve krep tavasını üzerine yerleştirin, iyice ısınmasını bekleyin. Tava iyi ısınmazsa krepleriniz iyi pişmeyip, çevirirken şekli bozulacaktır.

krep tarifi

İyice ısınan tavaya çok az yağ sürüp krep hamurunuzdan bir kepçe dökün aynı anda tavayı sağa sola çevirerek hamurun tavanın her tarafına bulaşmasını sağlayın.
Ocak orta ateşte olmalıdır. Krepinizin kenarları kuruyup kıvrılmaya başlayınca spatula ile kenarlarını tavadan kurtardıktan sonra hamuru ters yüz edin. Kontrol ederek diğer yüzü de kızardıysa temiz bir bez üzerine alın.
Aynı işlemi hamur bitene kadar devam ettirin.
Tavanız iyiyse yağ sürmeyebilirsiniz, hatta yağsız daha güzel olduğunu düşünüyorum.
Tüm krepler piştikten sonra arzu ederseniz peynir maydanoz karışımı ya da farklı içler hazırlayarak sarabilir, dilimleyerek bu şekilde de sunum yapabilirsiniz.



Afiyet Olsun…


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder