Malzemeler:
2 yumurta
1 paket
tereyağı veya margarin
1 su bardağı
sıvı yağ
1 su bardağı
pudra şekeri
1 paket
kabartma tozu
1 paket
vanilya
1 portakal
kabuğu rendesi
aldığı kadar
un (6-7 bardak un)
Arasına:
1/2 su
bardağı herhangi bir marmelat ya da fındık kreması ya da puding
Üzerine:
1 kase toz
şeker
1/2 çay
kaşığı kırmızı ve sarı gıda boyası
Nane
yaprakları veya uygun yapraklar
Yapılışı:
Un dışındaki
malzemeleri bir kapta karıştırıp sonra unu yavaş yavaş ekleyerek yedirin.
Hazırladığınız
hamurdan, küçük boy ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayıp tepsiye dizin.
Üstü beyaz kalacak şekilde kızartmadan pişirin.
Soğuyunca,
tepsiye gelen kısımlarına marmelat sürüp bir diğerini üzerine yapıştırın.
İki ayrı kâsede
kırmızı ve sarı gıda boyalarını sulandırın. Kurabiyelerin bir yarısını kırmızı
diğer yarısını sarı boyaya batırıp bekletmeden çıkarın; kâğıt havlu üzerine
alın. En son ıslakken şekere bulayın. Yapraklarla süsleyerek servis yapın.
Afiyet Olsun...
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder