2 Haziran 2019 Pazar

Şeftali/Kayısı Kurabiye


Şeftali Kurabiye

Malzemeler:
2 yumurta
1 paket tereyağı veya margarin
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 portakal kabuğu rendesi
aldığı kadar un (6-7 bardak un)

Arasına:
1/2 su bardağı herhangi bir marmelat ya da fındık kreması ya da puding

Üzerine:
1 kase toz şeker
1/2 çay kaşığı kırmızı ve sarı gıda boyası
Nane yaprakları veya uygun yapraklar

Yapılışı:
Un dışındaki malzemeleri bir kapta karıştırıp sonra unu yavaş yavaş ekleyerek yedirin.
Hazırladığınız hamurdan, küçük boy ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayıp tepsiye dizin. Üstü beyaz kalacak şekilde kızartmadan pişirin.
Soğuyunca, tepsiye gelen kısımlarına marmelat sürüp bir diğerini üzerine yapıştırın.
İki ayrı kâsede kırmızı ve sarı gıda boyalarını sulandırın. Kurabiyelerin bir yarısını kırmızı diğer yarısını sarı boyaya batırıp bekletmeden çıkarın; kâğıt havlu üzerine alın. En son ıslakken şekere bulayın. Yapraklarla süsleyerek servis yapın.
Afiyet Olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder