1/2 kg. (1kg
olabilir) taze bakla
1 adet büyük
boy kuru soğan
3-4 diş
sarımsak
1 çay kaşığı
salça
1 tatlı kaşığı şeker
1 adet limon
suyu
1 yemek
kaşığı un
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1/2 demet
dereotu ya da Maydanoz
Yapılışı:
Baklaları
ayıklayıp,2-3 parçaya bölün. Bir kabın içerisine alıp, üzerine 1/2 limon suyu
ve 1 kaşık unu döküp, karıştırın. Üzerini geçecek kadar su ilavesi ile
bekletin.
Bir
tencereye zeytinyağını, diş sarımsakları ve doğranmış soğanı alıp, az kavurun.İsteğe bağlı olarak bir çay kaşığı salçayıda ekleyip biraz yağda çevirin. Baklaların suyunu süzdürüp, tencereye ekleyin. Kalan limon suyunu, tuzu ve şekeri
ilave edip, üzerini çok az geçecek kadar su ilave edip, iyice yumuşayana ve
suyunu çekene dek pişirin.(düdüklü tencerede 20 dk)
Servis kabına alıp,1 yemek
kaşığı zeytinyağı gezdirip, dereotu ile süsleyin. Üzerine, dilerseniz
sarımsaklı yoğurt ekleyerek servis yapın.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder