8 Haziran 2019 Cumartesi

Zeytinyağlı Taze Bakla


zeytinyağlı taze bakla nasıl yapılır

 Malzemeler:
1/2 kg. (1kg olabilir) taze bakla
1 adet büyük boy kuru soğan
3-4 diş sarımsak
1 çay kaşığı salça
1 tatlı kaşığı şeker
1 adet limon suyu
1 yemek kaşığı un
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1/2 demet dereotu ya da Maydanoz


zeytinyağlı taze bakla nasıl yapılır

Yapılışı:
Baklaları ayıklayıp,2-3 parçaya bölün. Bir kabın içerisine alıp, üzerine 1/2 limon suyu ve 1 kaşık unu döküp, karıştırın. Üzerini geçecek kadar su ilavesi ile bekletin.
zeytinyağlı taze bakla

Bir tencereye zeytinyağını, diş sarımsakları ve doğranmış soğanı alıp, az kavurun.İsteğe bağlı olarak bir çay kaşığı salçayıda ekleyip biraz yağda çevirin. Baklaların suyunu süzdürüp, tencereye ekleyin. Kalan limon suyunu, tuzu ve şekeri ilave edip, üzerini çok az geçecek kadar su ilave edip, iyice yumuşayana ve suyunu çekene dek pişirin.(düdüklü tencerede 20 dk)
zeytinyağlı taze bakla

 Servis kabına alıp,1 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirip, dereotu ile süsleyin. Üzerine, dilerseniz sarımsaklı yoğurt ekleyerek servis yapın.


zeytinyağlı taze bakla nasıl yapılır


Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder