Malzemeler;
1
yemek kaşığı tereyağı
3
yemek kaşığı zeytinyağı
3
yemek kaşığı un
2
adet haşlanmış tavuk göğüs eti
3
yemek kaşığı bulgur
6-7
su bardağı su
Tuz
Yapılışı
Tencerede
tereyağı ile zeytinyağını birlikte biraz kızdırın içinden iki kaşık yağı bir
tavaya ayırın. Kalan yağa ve unu ekleyip karıştırarak un kokusu çıkıncaya kadar
kavurun. Tencereyi ocaktan alın ve unu topaklandırmadan ezerek bir bardak soğuk
suyu azar azar ekleyin. Devamında kaynar su ekleyip ocakta kaynamaya bırakın.
Kaynamaya
başlayınca bulguru ve haşlanıp didilmiş tavuk etlerini ekleyin. Tuzunu da
karıştırdıktan sonra bulgurlar pişene kadar kaynatın. Çorbayı ocaktan
indirmeden önce tavaya ayırdığınız yağı ısıtın, içine kırmızı toz biber ekleyin
ve ocakta biraz daha kızdırıp çorbanın üzerine gezdirin. Çorbayı karıştırdıktan
sonra ocağı kapatın. Sıcakken servis edin.
Afiyet
olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder