27 Eylül 2020 Pazar

Çin Usulü Tavuk



Malzemeler

750 gram tavuk fileto

2 adet orta boy kabak

3 adet orta boy havuç

1 adet kırmızı biber

2 adet yeşil biber

3 çorba kaşığı mısır nişastası

3 çorba kaşığı un

1 orta boy soğan

1 kaşık soya sosu (isteğe bağlı)

1 çay bardağı sıvı yağ

Karabiber

Tuz

1 yemek kaşığı susam (ya da küncü)

 

Tatlı ekşi sos

2 yemek kaşığı ketçap

1 çay kaşığı nişasta

1 küp şeker

2-3 yemek kaşığı sirke

 


Yapılışı;



Tavukları ince uzun doğrayın un ve nişastayı da ekleyip harmanlayın.



Diğer tarafta soğanı piyazlık doğrayın, havuç ve kabağı soyup jülyen olarak doğrayın. Biberleri de aynı şekilde ince ince jülyen doğrayın.

Wok tavaya 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip ocakta ısıtın. Önce soğan ve havuçları biraz pişirdikten sonra diğer sebzeleri de ekleyip ara sıra karıştırarak iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişen sebzeleri ayrı bir kaba alın.

Tavaya yarım çay bardağı yağ ekleyin. Unladığınız tavukları bol yağın içerisinde kızartın.

Üzerine pişirdiğiniz sebzeleri ilave edin, soya sosunu, tuzunu ve karabiberi de ekleyip bir kaç dakika daha ocakta harmanlayıp pişirin.

En son susamları (küncü) da ekleyip karıştırın ve ocağın altını kapatın.

Tatlı ekşi sos için malzemeleri bir cezve içinde karıştırın ve ocakta 1-2 dk. pişirip yemeğe karıştırın.



Yemeğiniz servise hazır. Afiyet olsun.



 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder