Malzemeler
750
gram tavuk fileto
2
adet orta boy kabak
3
adet orta boy havuç
1
adet kırmızı biber
2
adet yeşil biber
3
çorba kaşığı mısır nişastası
3
çorba kaşığı un
1
orta boy soğan
1
kaşık soya sosu (isteğe bağlı)
1
çay bardağı sıvı yağ
Karabiber
Tuz
1
yemek kaşığı susam (ya da küncü)
Tatlı
ekşi sos
2
yemek kaşığı ketçap
1
çay kaşığı nişasta
1
küp şeker
2-3
yemek kaşığı sirke
Yapılışı;
Tavukları
ince uzun doğrayın un ve nişastayı da ekleyip harmanlayın.
Diğer tarafta soğanı piyazlık doğrayın, havuç ve kabağı soyup jülyen olarak doğrayın. Biberleri de aynı şekilde ince ince jülyen doğrayın.
Tavaya yarım çay bardağı yağ ekleyin.
Üzerine
pişirdiğiniz sebzeleri ilave edin, soya sosunu, tuzunu ve karabiberi de
ekleyip bir kaç dakika daha ocakta harmanlayıp pişirin.
En son susamları (küncü) da ekleyip karıştırın ve ocağın altını kapatın.
Tatlı ekşi sos için malzemeleri bir cezve içinde karıştırın ve ocakta 1-2 dk. pişirip yemeğe karıştırın.
Yemeğiniz
servise hazır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder