9 Mayıs 2021 Pazar

Ev Pidesi - Evde Kır Pidesi


Malzemeler

5 su bardağı un

2 su bardağı ılık su

1 paket instant maya

Yarım çay bardağı sıvı yağ

2 silme tatlı kaşığı tuz

2 silme tatlı kaşığı şeker

Üzeri (kenarları) için; Yumurta sarısı

Kıymalı İç Harcı İçin;

100-150 gr kıyma

1 adet rendelenmiş küçük soğan

1 adet yeşil biber

1 adet kırmızı biber

1 adet domates

Tuz

Karabiber

Kırmızı toz biber

Ispanaklı İç Harcı İçin;

1 bağ Ispanak

1 adet soğan

Tuz

Kırmızı toz biber

Karabiber

Lor ya da herhangi bir peynir

Peynirli İç Harcı için;

Lor ve Kaşar Peyniri Karışımı

1 adet yumurta

1 kahve fincanı sıvıyağ


Hazırlanışı

Hamuru yoğuracağınız kaba un ve tuzu alarak elimizle ortasını açın. Ortasına su, maya, sıvı yağ ve şekeri ekleyip hamuru yoğurun. Yumuşak bir hamur olacak.

Toparladığımız hamurun üzerini streç film ile kapatıp, üzerini bir bez ile örterek 40 dakika kadar mayalanmaya bırakın.

Kıymalı iç harcı için kıymaya rendelenmiş soğan, ince doğranmış yeşil ve kırmızı biber, çok küçük doğranmış domates ve baharatları ekleyerek karıştırın.

Ispanaklı harç için ıspanaklara tuz ve baharatları ekleyerek ovarak karıştırın. Kurusoğanı minik doğrayıp ekleyin. Lor peyniri ve kaşar karışımını da ekleyip karıştırın.

Tepsiye pişirme kağıdı serin.

Mayalanan hamuru tezgaha alın ve 8 eşit parçaya bölün. Bezelerin üzerini kurumaması için örtün.

Bezeleri merdane ile oval şekilde açın ve tepsiye aktarın. Tepsideyken içini koyup, kenarlarını pide şekli vererek kapatın. İsterseniz kapalı pide şekli de verebilirsiniz.

Kenarları güzel kızarsın diye fırça ile yumurta sarısı sürün.

Hazırlanan pideleri 200°Cde ısıtılan fırında kenarları kızarana kadar pişirin.

Yumuşak olması için fırından aldıktan sonra pidelerin kenarlarına tereyağı sürün. Sıcakken servis yapın.



 Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder