Malzemeler;
Bir demet semizotu
1 su bardağı nohut
1 su bardağı yeşil
mercimek
1 su bardağı börülce
1 adet soğan
1 adet domates
1 yemek kaşığı biber
ya da domates salçası
2 diş sarımsak
Sıvıyağ
Tuz
Yapılışı;
Akşamdan
ıslattığınız nohut, yeşil mercimek ve börülceyi ayrı ayrı haşlayıp süzün.
Yıkayıp
ayıkladığınız semizotunu iri iri doğrayın.
Bir
tencerede sıvıyağ ve küp küp doğranmış soğanı birlikte kavurun. Bir yemek
kaşığı salçayı ekleyip biraz kavurduktan sonra küp doğranmış domatesi ve ince
doğranmış sarımsakları ekleyin. Domatesler yumuşayınca haşlanıp süzülmüş bakliyatları
da tencereye ekleyip üzerlerini iki parmak geçecek kadar kaynar su ekleyin. 10-15
dakika kaynadıktan sonra semizotunu ve tuzu ekleyip semizotu pişene
kadar kaynatmaya devam edin. Sıcak olarak servis edin.
Afiyet
olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder