1 Ağustos 2022 Pazartesi

Çilekli Magnolia

 



Malzemeler

Muhallebisi için:

1litresüt

3yemek kaşığı un

2yemek kaşığı nişasta

1su bardağı toz şeker

1adet yumurta sarısı

1yemek kaşığı tereyağı

1paket sıvı krema

1paket vanilya

 

Arası için:

2 paket yulaflı bisküvi

100 gram çilek

 

Yapılışı;

Muhallebi için tencerenin içerisine tereyağı, vanilya ve krema hariç bütün malzemeleri alıp karıştırın. Ocağa koyup kaynama noktasına gelene kadar muhallebiyi sürekli karıştırın.

Kaynamaya başlayınca altını kapatıp tereyağı ve vanilyayı da ekleyip tereyağ eriyene kadar karıştırın ve ocaktan alın. Ardından muhallebiyi soğumaya bırakın.

Üzeri kabuk bağlamaması için sık sık muhallebiyi karıştırın. Kapak kapatabilirsiniz. Soğuduktan sonra kremayı ekleyin. Mikserle bir iki dakika çırpın.

Muhallebi soğurken bisküvileri toz haline gelinceye kadar rondoda çekin.

Çilekleri ince ince doğrayın. Sunum bardaklarının en altına 2 tatlı kaşığı bisküvi koyun. Çilekleri bardağın kenarına yerleştirin. Üzerine krema, tekrar bisküvi ve tekrar krema ekleyin.

Üstünü dilediğiniz şekilde süsleyin.

       Çilek yerine muz kullanarak muzlu magnolya yapabilirsiniz.

Afiyetler olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder