Malzemeler
Muhallebisi için:
1litresüt
3yemek kaşığı un
2yemek kaşığı nişasta
1su bardağı toz şeker
1adet yumurta sarısı
1yemek kaşığı tereyağı
1paket sıvı krema
1paket vanilya
Arası için:
2 paket yulaflı bisküvi
100 gram çilek
Yapılışı;
Muhallebi
için tencerenin içerisine tereyağı, vanilya ve krema hariç bütün malzemeleri
alıp karıştırın. Ocağa koyup kaynama noktasına gelene kadar muhallebiyi sürekli
karıştırın.
Kaynamaya
başlayınca altını kapatıp tereyağı ve vanilyayı da ekleyip tereyağ eriyene
kadar karıştırın ve ocaktan alın. Ardından muhallebiyi soğumaya bırakın.
Üzeri
kabuk bağlamaması için sık sık muhallebiyi karıştırın. Kapak kapatabilirsiniz.
Soğuduktan sonra kremayı ekleyin. Mikserle bir iki dakika çırpın.
Muhallebi
soğurken bisküvileri toz haline gelinceye kadar rondoda çekin.
Çilekleri
ince ince doğrayın. Sunum bardaklarının en altına 2 tatlı kaşığı bisküvi koyun.
Çilekleri bardağın kenarına yerleştirin. Üzerine krema, tekrar bisküvi ve
tekrar krema ekleyin.
Üstünü dilediğiniz şekilde süsleyin.
Çilek
yerine muz kullanarak muzlu magnolya yapabilirsiniz.
Afiyetler
olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder