5 Ağustos 2022 Cuma

Kalburabastı Tatlısı

Kalburabastı
 

Malzemeleri;

Şerbeti için,

2,5 su bardağı toz şeker

3,5 su bardağı su

Bir dilim limon

 

Hamuru için,

125 gr tereyağı

Yarım çay bardağı sıvı yağ,

Yarım çay bardağı süt,

2 yemek kaşığı yoğurt

3,5 su bardağı un,

3 yemek kaşığı irmik

1 yumurta

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu,

 

    Önce tatlının şerbetini hazırlıyoruz. Bir tencereye 2,5 su bardağı toz şeker, 3,5 su bardağı su ve bir ince dilim limon ekleyip karıştırın ve ocağa koyun. Kaynamaya başlayınca 5 dakika daha kaynatıp altını kapatın.

    Hamur için karıştırma kabına oda ısısındaki tereyağını, sıvıyağı, yoğurt, süt ve yumurtayı ekleyip elinizle karıştırın. Daha sonra irmik vanilya ve kabartma tozunu ekleyip yeniden karıştırın. En son üç su bardağı unu teker teker hamura yedirerek karıştırın. Dördüncü su bardağının ise önce yarısını ekleyip yoğurun hamurun kıvamı çok yumuşak olursa diğer yarısını ekleyin. Genellikle 3,5 su bardağı un yeterli oluyor.

    Hamurunuz hazır olunca cevizden biraz büyük parçalar koparıp elinizle yuvarlayın. Bir süzgeç ya da rende ya da petek dokulu silikon nihale üzerine hamuru koyup elinizle hamuru açın ve içine dövülmüş cevizden bir tatlı kaşığı koyarak hamuru iki kenarından ortaya doğru yuvarlayın. Uçlarını kapatıp kapatılan kısmı alta gelecek şekilde üzerinin şeklini bozmadan kağıt serilmiş tepsiye dizin.180 C fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.

    

Kalburabastı

Fırından çıkarıp ilk sıcaklığının geçmesi için 3-4 dakika bekleyip soğuk şerbeti tüm tatlıların üzerine gelecek şekilde kepçe ile dökün. Tatlı şerbetini çekince servise hazır demektir.

Afiyet Olsun…

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder