Malzemeleri;
Şerbeti
için,
2,5
su bardağı toz şeker
3,5
su bardağı su
Bir
dilim limon
Hamuru
için,
125
gr tereyağı
Yarım
çay bardağı sıvı yağ,
Yarım
çay bardağı süt,
2
yemek kaşığı yoğurt
3,5
su bardağı un,
3
yemek kaşığı irmik
1
yumurta
1
paket vanilya
1
paket kabartma tozu,
Önce
tatlının şerbetini hazırlıyoruz. Bir tencereye 2,5 su bardağı toz şeker, 3,5 su
bardağı su ve bir ince dilim limon ekleyip karıştırın ve ocağa koyun. Kaynamaya
başlayınca 5 dakika daha kaynatıp altını kapatın.
Hamur
için karıştırma kabına oda ısısındaki tereyağını, sıvıyağı, yoğurt, süt ve
yumurtayı ekleyip elinizle karıştırın. Daha sonra irmik vanilya ve kabartma
tozunu ekleyip yeniden karıştırın. En son üç su bardağı unu teker teker hamura
yedirerek karıştırın. Dördüncü su bardağının ise önce yarısını ekleyip yoğurun
hamurun kıvamı çok yumuşak olursa diğer yarısını ekleyin. Genellikle 3,5 su
bardağı un yeterli oluyor.
Hamurunuz
hazır olunca cevizden biraz büyük parçalar koparıp elinizle yuvarlayın. Bir
süzgeç ya da rende ya da petek dokulu silikon nihale üzerine hamuru koyup
elinizle hamuru açın ve içine dövülmüş cevizden bir tatlı kaşığı koyarak hamuru
iki kenarından ortaya doğru yuvarlayın. Uçlarını kapatıp kapatılan kısmı alta
gelecek şekilde üzerinin şeklini bozmadan kağıt serilmiş tepsiye dizin.180 C fırında
üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
Fırından çıkarıp ilk sıcaklığının geçmesi için 3-4 dakika bekleyip soğuk şerbeti tüm tatlıların üzerine gelecek şekilde kepçe ile dökün. Tatlı şerbetini çekince servise hazır demektir.
Afiyet
Olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder