25 Ağustos 2022 Perşembe

Kremasız Mantar Çorbası





 Malzemeler;

250-300 gram kadar kültür mantarı

Yarım limon suyu

1 Yemek kaşığı tereyağı

2 Yemek kaşığı sıvı yağ

2 yemek kaşığı un

1 su bardağı süt

1 litre su

Tuz

Karabiber

 

Yapılışı;

Mantarları yıkayıp önce ikiye bölün ve ince ince dilimleyin. Mantarların kararmasını önlemek için derin bir kap içerisinde üzerine yarım limon sıkın ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. 10-15 dakika bekleyin.

Daha sonra suyunu süzüp mantarları elinizle sıkarak suyunu iyice alın.

Bir tencerede yağları eritip mantarları ekleyin yüksek ateşte mantarlar suyunu salıp çekene kadar pişirin. Suyunu çekince ocağı kısın ve bir süre daha kavurun. Üzerine un ekleyip unla da bir süre kavurduktan sonra 4 bardak soğuk suyu ve 1 bardak sütü ekleyip topaklanmadan karıştırarak pişirin.

Çorbanın kıvamı koyu olduysa sıcak su ile açabilirsiniz.

Bir tavada iki kaşık sıvı yağı ısıtıp içine bir tatlı kaşığı toz kırmızı biber ekleyip yağı kızdırın ve kaselere doldurduğunuz çorbaların üzerine gezdirin.

Afiyet Olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder