Malzemeler;
250-300 gram kadar kültür mantarı
Yarım limon suyu
1 Yemek kaşığı tereyağı
2 Yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
1 litre su
Tuz
Karabiber
Yapılışı;
Mantarları yıkayıp önce ikiye bölün ve
ince ince dilimleyin. Mantarların kararmasını önlemek için derin bir kap
içerisinde üzerine yarım limon sıkın ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. 10-15
dakika bekleyin.
Daha sonra suyunu süzüp mantarları
elinizle sıkarak suyunu iyice alın.
Bir tencerede yağları eritip mantarları
ekleyin yüksek ateşte mantarlar suyunu salıp çekene kadar pişirin. Suyunu
çekince ocağı kısın ve bir süre daha kavurun. Üzerine un ekleyip unla da bir
süre kavurduktan sonra 4 bardak soğuk suyu ve 1 bardak sütü ekleyip
topaklanmadan karıştırarak pişirin.
Çorbanın kıvamı koyu olduysa sıcak su ile açabilirsiniz.
Bir tavada iki kaşık sıvı yağı ısıtıp içine bir tatlı kaşığı toz kırmızı biber ekleyip yağı kızdırın ve kaselere doldurduğunuz çorbaların üzerine gezdirin.
Afiyet Olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder