4 Eylül 2022 Pazar

Dereotlu Poğaça





Malzemeler;

İki yumurta (Birinin sarısı üzeri için ayrılacak)

1/2 çay bardağı yumuşak tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un

1 yemek kaşığı şeker

1 yemek kaşığı sirke

1 tatlı kaşığı tuz

1 küçük kase ufalanmış beyaz peynir

1 küçük kase doğranmış dereotu

 

Yapılışı;

Un, peynir ve dereotu hariç tüm malzemeyi bir kapta iyice karıştırın. Unu azar azar ekleyin. Yumuşak kıvamda bir hamur olacak. Peynir ve dereotunu da katıp hafifçe karıştırın ve yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. 

Üzerine ayrılan yumurta sarısını sürün ve önceden ısıtılmış 180 derede fırında kızarana kadar 25-30 dakika pişirin.

Mümkünse ılık olarak servis edin. Afiyet olsun…

Not: İçine doğranmış zeytin, kurutulmuş domates ekleyebilir, üzerine çörek otu serpebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder