Malzemeler;
1 tane brokoli
1 soğan
1 havuç
1 patates
1 litre su
Beşamel sosu için;
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
Tuz,
Karabiber,
Yapılışı: Önce dallarına ayrılıp yıkanmış
brokoliyi, iri doğranmış soğan, havuç ve patatesi bir düdüklüye koyup üzerine
çıkacak kadar da su ekleyip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Bu arada yağları bir tencereye alıp unu
da ekleyerek un kokusu çıkıncaya kadar karıştırarak kavurun. Üzerine iki bardak
sütü ekleyip yine karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
Haşlanan sebzeleri bu sosa ekleyip
üzerine 3 bardak daha kaynar su ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra el blenderi
ile çırpın. 10 dakika daha kaynatıp tuzunu ve kara biberini ekleyip ocağı
kapatın. Çorbanın kıvamı koyu olduysa sıcak su ile açabilirsiniz.
Afiyet Olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder