16 Ekim 2018 Salı

Etli Nohut Yemeği

Bakliyat yemekleri

Malzemeler:
250-300 gr.  kuşbaşı dana eti
1 kase nohut
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
½ çay bardağı sıvıyağ
Kırmızı biber
Yeşil biber
Havuç
İstenirse 1 kaşık un


Yapılışı:

Nohutu yıkayıp bir gece önceden ılık su ekleyip ıslatın.
Düdüklü tencereye yarım çay bardağı zeytinyağı koyup. Kuşbaşı dana etini ekleyin. Etin rengi dönene kadar sulanmaması için harlı ateşte kavurun. Yemeklik doğranmış soğanı, doğranmış havuç ve minik doğranmış biberleri rengi dönen etlere ekleyin. Soğanlar ve biberler de kavrulunca salçayı ilave edin ve biraz daha kavurun.
Yemeğin kıvamlı olması istenirse bir kaşık un eklenerek kavrulabilir.
Akşamdan ıslatılmış 1 kase nohudu, tuzu ve biberi de tencereye eklenerek malzemelerin üzerini yaklaşık 3 parmak geçecek kadar sıcak su koyun. Nohutlar yumuşayana kadar gerekirse kaynar su ekleyerek pişirin.
Afiyet Olsun... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder