Malzemeler:
250-300 gr. kuşbaşı dana eti
1 kase nohut
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı biber
salçası
½ çay bardağı sıvıyağ
Kırmızı biber
Yeşil biber
Havuç
İstenirse 1 kaşık un
Yapılışı:
Nohutu yıkayıp bir gece
önceden ılık su ekleyip ıslatın.
Düdüklü tencereye yarım
çay bardağı zeytinyağı koyup. Kuşbaşı dana etini ekleyin. Etin rengi dönene
kadar sulanmaması için harlı ateşte kavurun. Yemeklik doğranmış soğanı,
doğranmış havuç ve minik doğranmış biberleri rengi dönen etlere ekleyin.
Soğanlar ve biberler de kavrulunca salçayı ilave edin ve biraz daha kavurun.
Yemeğin kıvamlı olması
istenirse bir kaşık un eklenerek kavrulabilir.
Akşamdan ıslatılmış 1 kase
nohudu, tuzu ve biberi de tencereye eklenerek malzemelerin üzerini yaklaşık 3
parmak geçecek kadar sıcak su koyun. Nohutlar yumuşayana kadar gerekirse kaynar su ekleyerek pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder