4 Ekim 2018 Perşembe

Gerçek Pastane Poğaçası


poğaça

Malzemeler:
5 su bardağı
150 gr tereyağı
100 gr margarin
2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
1 yemek kaşığı yoğurt
1 buçuk tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı mahlep
1 paket yaşmaya
1 su bardağı su
*İç harcını tercihinize göre belirleyebilirsiniz.

Yapılışı;
Bir bardak ılık suda şekeri ve mayayı eritin. 25 dk bekletin. Un hariç diğer malzemeleri maya ile karıştırın. En son unu yavaş yavaş aktarın, yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur olacak cıvık olursa azar azar kontrol ederek un ekleyin.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde (pastane) ya da daha küçük parçalar alıp yuvarlayın. Yumakların ortasına elinizin yanı ile iz yapın, istediğiniz içi koyup kapatın. Yine üstüne elinizin yanı ile bastırın. Kâğıt serilmiş tepsiye dizip en az yarım saat mayalandırın.
Üzerine yumurta sarısı+sıvıyağ+pekmez karışımı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.


Afiyet Olsun…



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder