27 Ekim 2018 Cumartesi

Köfteli Taze Fasulye


Etli Taze Fasulye


Malzemeler;
200 gr kıyma
500 gr taze fasulye
1 adet soğan
1 adet domates
Zeytinyağı
Karabiber, tuz
1 çorba kaşığı biber salçası

Yapılışı;
Öncelikle fasulyeyi yıkayıp uçlarını keserek ayıklayın. Daha sonra bıçakla boydan ikiye sonrada enine kesin. Eskilerin deyimiyle fasulyeyi çirtin.
Köfteleri hazırlayıp bir kenarda bekletin. Köfte için; kıymaya, tuz, karabiber ve küçük küçük doğradığımız soğandan bir yemek kaşığı ekleyerek yoğurup küçük köfteler yapın. Birbirine yapışmaması için unlanmış bir tepsiye dökebilirsiniz.
Tencereye zeytinyağını, kalan soğanı ekleyin ve soğanlar pembeleşene kadar biraz yağda çevirin. Köfteleri ekleyin ve biraz kavurun. Salça ekleyip bir süre daha kavurduktan sonra fasulyeleri ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve fasulyeler solana kadar pişirin.
Fasulyeler renk değiştirince küçük doğranmış domatesi eklenerek fasulye iyice yumuşayana kadar pişirin. Genellikle yemeğin kendi suyu pişmesi için yeterlidir, ancak suyu tükenirse ihtiyacı kadar kaynar su ilave edebilirsiniz.
Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder