Malzemeler;
1,5 su bardağı pilavlık bulgur
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı tel şehriye
3 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı;
Zeytinyağı ve tereyağını geniş bir
tencereye alıp eritin. Tel şehriyeleri ekleyin. Şehriyeler altın sarısı
renk alana kadar kavurun.
Ardından bulguru ekleyip biraz da
bulgurla kavurun.
Üç su bardağı suyu ve tuzu ekleyin karıştırın
kapağını kapatın.
Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve kısık
ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Suyunu çektiği halde pişmediğini
düşünüyorsanız, kaynar su ekleyip pişirmeye devam edebilirsiniz.
Suyunu çekince kapağı kapalı olarak 20
dakika dinlendirin. Demlenen pilavınızı ılık olarak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder