22 Aralık 2019 Pazar

Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı

Bulgur Pilavı


Malzemeler;
1,5 su bardağı pilavlık bulgur
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı tel şehriye
3 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tuz

Yapılışı;

Zeytinyağı ve tereyağını geniş bir tencereye alıp eritin. Tel şehriyeleri ekleyin. Şehriyeler altın sarısı renk alana kadar kavurun.
Ardından bulguru ekleyip biraz da bulgurla kavurun.
Üç su bardağı suyu ve tuzu ekleyin karıştırın kapağını kapatın.
 Bulgur Pilavı

Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Suyunu çektiği halde pişmediğini düşünüyorsanız, kaynar su ekleyip pişirmeye devam edebilirsiniz.
Suyunu çekince kapağı kapalı olarak 20 dakika dinlendirin. Demlenen pilavınızı ılık olarak servis edebilirsiniz.
Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı

Afiyet olsun.

patates oturtma Bulgur Pilavı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder