18 Ocak 2020 Cumartesi

Revani




Hamur Tatlıları


Malzemeler;

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1,5 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu 


Şerbeti için;
3 su bardağı toz şeker
3,5 su bardağı su Limon suyu

Yapılışı;

Önce şerbeti hazırlayın. Şerbeti için tencereye toz şeker ve suyu alarak karıştırın. 10-15 dakika kaynatın. Bir kaç damla limon suyu ekleyerek 5 dakika daha kaynatıp ocağı kapatın ve ılımaya bırakın.

Hamur Tatlıları

Karıştırma kabında yumurtayı ve toz şekeri kabarana kadar çırpın. Sıvı yağ, yoğurt ve irmiği ilave ederek tekrar çırpın. En son un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
Yağlanmış fırın kabına kek hamurunu dökün.
Önceden ısıtılmış 170°C fırında içini çekene kadar kürdanla kontrol ederek pişirin.

Şerbetli tatlılar

Kek sıcakken ılımış şerbeti her yerini ıslatacak şekilde üzerine gezdirin.
Henüz sıcak olan fırına sürün şerbeti çekmesini bekleyin.

Şerbetini çeken revaniyi dilerseniz üzerini süsleyerek dilimleyip servis edin.


Şerbetli tatlılar

Şerbetli tatlılar


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder