Malzemeler;
3
adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1,5 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
3 su bardağı toz şeker
3,5 su bardağı su Limon suyu
Yapılışı;
Önce şerbeti hazırlayın. Şerbeti için
tencereye toz şeker ve suyu alarak karıştırın. 10-15 dakika kaynatın. Bir kaç
damla limon suyu ekleyerek 5 dakika daha kaynatıp ocağı kapatın ve ılımaya bırakın.
Karıştırma kabında yumurtayı ve toz şekeri kabarana
kadar çırpın. Sıvı yağ, yoğurt ve irmiği ilave ederek tekrar çırpın. En son un
ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
Yağlanmış fırın kabına kek hamurunu dökün.
Önceden ısıtılmış 170°C fırında içini
çekene kadar kürdanla kontrol ederek pişirin.
Kek sıcakken ılımış şerbeti her
yerini ıslatacak şekilde üzerine gezdirin.
Henüz sıcak olan fırına sürün şerbeti
çekmesini bekleyin.
Şerbetini çeken revaniyi dilerseniz üzerini
süsleyerek dilimleyip servis edin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder