1 Ocak 2020 Çarşamba

Yılbaşı Pastası – Karyağdı Pasta



Yaş pasta

Pandispanyası İçin
Malzemeler;
4 Adet Yumurta ( Oda Sıcaklığında)
1 Su Bardağı Toz Şeker
Yarım Çay Bardağı Ilık Su
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Şekerli Vanilin
1 Su Bardağı + 1 Su Bardağından 2 Parmak Eksik Un
1 Fiske Tuz

Yaş pasta

Pasta Kreması İçin
Malzemeler ;
1 Litre Süt
3 Yemek Kaşığı Tepeleme Un
2 Yemek Kaşığı Tepeleme Nişasta
1 Su Bardağı Toz Şeker 
50 gr Tereyağ
1 Paket Şekerli Vanilin

Pandispanya


Üzerinin Kreması İçin
1 Paket Damla Sakızlı Muhallebi (Veya Vanilyalı Puding)
2 Su Bardağı Süt

3 Adet Muz
Hindistan cevizi rendesi


Pandispanya



Pandispanyanın Yapılışı;


Öncelikle kelepçeli kalıbınızın (24 cm) tabanına ve kenarlarını yağlayarak kenarlarına yağlı kağıt serin bir kenarda beklesin.

Yumurtaların aklarıyla sarılarını ayırın. Aklarını çırpma kabına koyup bir fiske tuz atın ve mikserle kar gibi olana kadar çırpın.
Ayrı bir kapta yumurta sarılarına şekeri ve vanilyayı ekleyip açık renk alana kadar mikserle çırpın. Sıcak suyu ekleyip çırpmaya devam edin. Kabartma tozu eklenmiş unu da ekleyip iyice karıştırın.
Yumurta aklarını bu karışıma mikser kullanmadan spatula yardımı ile aynı yöne çevirerek karıştırın ve iyice yedirin. Ancak söndürmemek için karıştırmaya fazla devam etmeyin.


 Yaş Pasta

Hamuru kalıba döküp kalıbı tezgaha birkaç kez vurun, hava kabarcıklarının çıkması için.
180 derece önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika kontrolünü yaparak pişirin.
Fırından çıkan pandispanyayı kalıbı ile birlikte fırın telinin üzerine ters çevirin ve bu şekilde soğumasını bekleyin.
Not: Pandispanyayı buzlukta saklayıp daha sonra kullanabilirsiniz.


Yaş Pasta


Pasta Kremasının Yapılışı;

Bir tencereye un, nişasta ve şekeri koyup karıştırın, sütü ekleyip karıştırıcı yarımıyla topak olmadan pişirin. En son vanilya ve tereyağını ekleyip iyice karıştıktan sonra ocaktan alın.
Kaymak tutmaması için ara sıra karıştırarak ılımasını bekleyin.


Pandispanya


Soğuyan pandispanyayı bıçak yardımıyla enine üçe bölün. Her katına krema ve muz dilimleri sererek üst üste yerleştirin kalan kremayı da üzerine ve kenarlarına sürün.

Pasta dolapta dinlenirken üst kremasını hazırlayın. Bu tarifte hazır damla sakızlı muhallebi 2 bardak sütle pişirilerek kullanıldı. Siz istediğiniz bir tarifi uygulayabilirsiniz.

Pastanın en üstüne de muzu daha büyük parçalar halinde kesip dizin. Pasta telin üzerindeyken ve telin altına bir tepsi koyarak kremayı pastanın her tarafını kapatacak şekilde dökün.

 Yaş Pasta


Üzerini hindistan cevizi rendesi serperek süsleyin. Bir gece bekletilirse daha lezzetli olur.
Dilimlerek servis edin.

 Yaş Pasta

Afiyet Olsun…



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder