1
su bardağı kırmızı mercimek
3
yemek kaşığı pirinç
3
yemek kaşığı bulgur
1
adet kuru soğan
1
tatlı kaşığı domates salçası
1
tatlı kaşığı biber salçası
3
yemek kaşığı sıvıyağ +tereyağı
6-7
su bardağı sıcak su
1
tatlı kaşığı nane
1
çay kaşığı karabiber
1
tatlı kaşığı pulbiber
1
tatlı kaşığı tuz
Yapılışı;
Ocağa
koyduğunuz tencereye yağı ve küçük doğranmış soğanları ekleyip soğanlar
kavruluncaya kadar pişirin. Kavrulan soğanlara salçaları ve naneyi ekleyip biraz
daha kavurun.
Yıkayıp
suyunu süzdürdüğünüz 2 çay bardağı kırmızı mercimeği, 3 yemek kaşığı pirinci, 2
yemek kaşığı bulguru, karabiber, pulbiber ve tuzu da ekleyip kaynar haldeki
suyu tencereye aktarın.
Tenceredeki
malzemeleri karıştırdıktan sonra kaynamasını bekleyin. Kaynayınca ocağı kısıp
mercimek ve diğer bakliyatlar iyice pişene kadar kaynatın. Çorba koyulaşırsa
kaynar haldeki suyu ekleyip kıvamını ayarlayabilirsiniz.
Çorbayı
yanında limon dilimleriyle servis edin.
Afiyet
olsun…
Not:
Çorba pişince isterseniz blenderden geçirerek süzme çorba haline
getirebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder