24 Ocak 2020 Cuma

Ezogelin Çorba




 Malzemeler;
1 su bardağı kırmızı mercimek
3 yemek kaşığı pirinç
3 yemek kaşığı bulgur
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
3 yemek kaşığı sıvıyağ +tereyağı
6-7 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı;
Ocağa koyduğunuz tencereye yağı ve küçük doğranmış soğanları ekleyip soğanlar kavruluncaya kadar pişirin. Kavrulan soğanlara salçaları ve naneyi ekleyip biraz daha kavurun.
Yıkayıp suyunu süzdürdüğünüz 2 çay bardağı kırmızı mercimeği, 3 yemek kaşığı pirinci, 2 yemek kaşığı bulguru, karabiber, pulbiber ve tuzu da ekleyip kaynar haldeki suyu tencereye aktarın.
Tenceredeki malzemeleri karıştırdıktan sonra kaynamasını bekleyin. Kaynayınca ocağı kısıp mercimek ve diğer bakliyatlar iyice pişene kadar kaynatın. Çorba koyulaşırsa kaynar haldeki suyu ekleyip kıvamını ayarlayabilirsiniz.
Çorbayı yanında limon dilimleriyle servis edin.


Afiyet olsun…


Not: Çorba pişince isterseniz blenderden geçirerek süzme çorba haline getirebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder