Malzemeler;
1orta boy karnabahar
1 orta boy brokoli
3 adet yeşil biber
2 adet kapya biber
1 orta boy soğan
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Sosu için;
1 yumurta
2 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
Tuz
Kırmızı pul biber
Karabiber
Üzerine;
1-2 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı kadar rendelenmiş kaşar
peyniri
Yapılışı;
Öncelikle
karnabaharı ve brokoliyi iyice yıkayıp dallarına ayırdıktan sonra üzerini
geçecek kadar su ekleyerek haşlayın. Suyuna tuz ve limon suyu ekleyebilirsiniz.
Haşlandıktan sonra bir süzgece döküp soğumasını bekleyin.
Bu
arada soğanları yarım ay şeklinde biberleri de jülyen olarak doğrayın. Bir
kapta ısıttığınız sıvı yağa ekleyerek iyice kavurun. Kavrulan sebzeleri
haşlanıp süzülmüş karnabahar- brokoli karışımına ekleyip her tarafına eşit
dağılacak şekilde sebzeleri çok ezmeden karıştırın. Borcam tepsiye döküp yayın.
Sosu
için süt, yumurta ve unu bir kapta iyice karıştırıp tuz, karabiber ve pul
biberi de karıştırdıktan sonra tepsideki sebzelerin her tarafına gelecek
şekilde gezdirin. Tereyağını küçük parçalar halinde üzerine serpiştirin.
Önceden
ısıttığımız 200 derece fırında 20-25 dk kadar pişirip fırından alıp üzerine
rendelediğimiz kaşar peynirini ekleyin. Tekrar fırına verip kaşar peyniri
eriyip kızarıncaya kadar fırında tutun.
Dilimleyerek
servis edin.
Afiyet olsun …
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder