22 Şubat 2020 Cumartesi

Bulgur köfteli Ekşili Nohut Yemeği




 Bulgur köfteli Nohut Yemeği

Malzemeler:
250-300 gr. kuşbaşı dana eti
1 kâse nohut
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
½ çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı dolusu sumak
Yarım limonun suyu
Tuz

Köftesi için;
1 su bardağı köftelik bulgur ve kırık yarma (döğme) karışımı
1 tatlı kaşığı salça
(İçli köfte hamurundan da yapabilirsiniz. Burada)
Bir fiske tuz

Üzeri için;

1kaşık sıvıyağ
50 gr tereyağı
Nane

Bulgur köfteli Nohut Yemeği


Yapılışı:
Düdüklü tencereye yarım çay bardağı sıvıyağı koyup biraz ısınınca kuşbaşı etleri ekleyin ve etin rengi dönene kadar sulanmaması için harlı ateşte kavurun. Yemeklik doğranmış soğanı ekleyin, soğanlar da sararınca salça ilave edip biraz daha kavurun.
Akşamdan ıslatılmış 1 kase nohudu ekleyin. Malzemelerin üzerini yaklaşık üç parmak geçecek kadar kaynar suyu döküp tuzunu da ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatıp düdüklü tencerenize göre yaklaşık 40-45 dakika pişirin.


Bulgur köftesi için kırık yarma-bulgur karışımını ılık suyla ıslatın. Yaklaşık 20-25 dakika sonra salça, tuz ve biraz nane ekleyerek yoğurun. Birbirini tutacak kıvama gelince nohuttan biraz büyük yuvarlaklar yapın. Yaptığınız köfteleri iki kaşık un dökülmüş tepsiye atıp arada sallayarak unlanmasını sağlayın.  



Nohut yemeği pişince tencereyi soğutarak kapağını açın. Tencereye köfteleri, sumağın süzülmüş suyunu ve limon suyunu ekleyip köfteler pişene kadar tencereye normal kapak örterek kaynatmaya deva edin.

 Ekşili Nohut Yemeği


Köfteler de pişince, bir tavada bir kaşık sıvıyağ ve tereyağını kızdırın ve iki yemek kaşığı naneyi ekleyip kokusu çıkınca ocağı kapantın. Kızdırılan naneyi köfteli nohut yemeğinin üzerine gezdirin.
Sıcak olarak servis yapın.
 Afiyet Olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder