Malzemeler;
5
adet kabak
150
gr kıyma
2
orta boy kuru soğan
2
adet yeşil biber
1
adet kapya biber
2-3
adet orta boy domates
1
yemek kaşığı salça
4
yemek kaşığı pirinç
2
Diş sarımsak
Zeytinyağı
Tuz
ve karabiber
Üzeri
için dereotu
Yapılışı
Kabakları
soyun ve iri küpler halinde doğrayın. Kıymayı yağda kavurun, kıymanın dağılması
için üzerine bir kaşık su ekleyin.
Küçük
küçük doğradığınız soğanı ve biberleri ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
Salçayı
ekleyip birkaç dakika kavurun ve sonra kabuklarını küp küp doğradığınız
domatesi ve ince dilimlediğiniz sarımsağı ekleyip suyunu salıp çeken kadar
kavurun.
Kabağı
ekleyin ve tuzunu, karabiberini serptikten sonra tencerenin kapağını
kapatıp, kısık ateşte kabaklar hafif yumuşayana kadar pişirin. Daha sonra
yıkayıp süzdüğünüz pirinci ekleyin ve sebzelerin üzerini geçmeyecek şekilde
sıcak su ilave edip kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin. Suyunu çekerse
kaynar su ekleyebilirsiniz. Ocağın altını kapatınca yemeğin üzerine ince
kıyılmış dereotu serpip tencerenin kapağını kapatın. Ya da dereotunu servis
edeceğiniz zaman üzerine serpin.
Afiyet
olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder