16 Mart 2020 Pazartesi

Çikolatalı Islak Kurabiye




Malzemeler:
1 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı şeker
100 gram yumuşak tereyağ
1 paket kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 su bardağı un
Şerbeti için;
2 çay bardağı şeker
2 çay bardağı su ( su ve şekeri kaynatalım ve kurabiye sıcak şerbet soğuk olsun )
Üzeri için;
50-70 gram bitter-sütlü çikolata


Yapılışı;
Bütün malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur elde edelim.
Ceviz büyüklüğünde toplar yapalım 180 derecede pişirelim.
Kurabiyeleri fırından çıkardığımız gibi bir 5 dakika bekleterek yaptığımız şerbetin içine atalım.
Her yerine bulayarak çıkaralım 3-5 saniye içinde durması yeterli daha sonra üzeri için çikolatayı benmari usulü eritelim.
Kurabiyeleri çikolataya batıralım.
Üzerini toz fıstık ya da hindistancevizi ile süsleyip servis tabağına dizin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder