7 Nisan 2020 Salı

Peynirli Poğaça


(Mayasız ve pamuk gibi yumuşak poğaça)


Malzemeler;
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
100 gram tereyağı
1 adet yumurta
1 adet yumurtanın akı (sarısı üzerine)
1 silme tatlı kaşığı tuz
1,5 paket kabartma tozu
3,5-4 su bardağı un

Arası için beyaz peynir ve maydanoz

Üzeri için;
1 adet yumurta sarısı


Yapılışı;
Tereyağını çok ısıtmadan eritin. Poğaça hamurunu yoğuracağınız kabın içine sıvıyağını, erimiş tereyağını, yoğurt ve iki yumurtanın birinin sarısını üzeri için ayırarak kalan yumurtayı ekleyin. Tel çırpıcı ile iyice karıştırın. Malzemelerin tamamen karıştığına emin olduktan sonra tuz, kabartma tozu ve elenmiş üç bardak unu ekleyin birer birer ekleyin. Çırpıcı ile karıştırın, çırpıcı yetersiz geldiğinde elinizle yoğurmaya başlayın. Kalan unu yavaş yavaş ekleyin. Ele yapışmayacak kıvamda ancak yumuşak bir hamur olacak. Yoğurulan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak avucunuzun içinde yuvarlayın ve elinizle açarak peynirli içten bir tatlı kaşığı koyup yarım ay şeklinde kapatın. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizerek üzerlerine yumurta sarısı sürün.


Arzu ederseniz çörek otu ya da susam ekleyebilirsiniz.  Önceden ısınmış 180 derecelik fırında kabarıp, üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Biraz ılıdıktan sonra servis edebilirsiniz. 


Mayalı poğaça gibi yumuşacık oluyor.
Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder