(Mayasız ve pamuk gibi yumuşak poğaça)
Malzemeler;
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
100 gram tereyağı
1 adet yumurta
1 adet yumurtanın akı (sarısı üzerine)
1 silme tatlı kaşığı tuz
1,5 paket kabartma tozu
3,5-4 su bardağı un
Arası için beyaz peynir ve maydanoz
Üzeri için;
1 adet yumurta sarısı
Yapılışı;
Tereyağını çok ısıtmadan eritin. Poğaça
hamurunu yoğuracağınız kabın içine sıvıyağını, erimiş tereyağını, yoğurt ve iki
yumurtanın birinin sarısını üzeri için ayırarak kalan yumurtayı ekleyin. Tel
çırpıcı ile iyice karıştırın. Malzemelerin tamamen karıştığına emin olduktan
sonra tuz, kabartma tozu ve elenmiş üç bardak unu ekleyin birer birer
ekleyin. Çırpıcı ile karıştırın, çırpıcı yetersiz geldiğinde elinizle yoğurmaya
başlayın. Kalan unu yavaş yavaş ekleyin. Ele yapışmayacak kıvamda ancak yumuşak
bir hamur olacak. Yoğurulan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak
avucunuzun içinde yuvarlayın ve elinizle açarak peynirli içten bir tatlı kaşığı
koyup yarım ay şeklinde kapatın. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizerek
üzerlerine yumurta sarısı sürün.
Arzu ederseniz çörek otu ya da susam ekleyebilirsiniz.
Önceden ısınmış 180 derecelik fırında kabarıp, üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Biraz ılıdıktan sonra servis edebilirsiniz.
Mayalı poğaça gibi yumuşacık
oluyor.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder