15 Nisan 2020 Çarşamba

Islak Kek


kakaolu kek


Malzemeler;
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı kakao
2,5 su bardağı un (elenmiş)
1,5 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Sosu İçin;
Yarım su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı kakao
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı süt

  

Yapılışı;
Karıştırma kabına yumurta ve toz şekeri alarak beyazlaşıp köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Süt, sıvı yağ ve kakaoyu ilave edip tekrar çırpın.
Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek pürüzsüz bir kıvam alıncaya çırpmaya devam edin.
Yağlayıp unladığınız büyük boy dikdörtgen borcama kek hamurunu boşaltarak yayın.
Önceden ısıtılan fırında 180 derecede kürdanla kontrolünü yaparak pişirin.


Kek pişerken sosu için tavaya toz şeker, kakao, sıvı yağ ve sütü alıp karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin. Ilıması için bir kenarda bekletin.
Pişen keki fırından çıkarıp 10 dk kadar dinlendirin. Ardından sosu daha iyi çekebilmesi için keki dilimleyin.


Ilıyan sosu kekin her yerine gelecek şekilde üzerinde gezdirerek dökün.
Islak kekin üzerini streç film ile örterek buzdolabında en az 2 saat dinlendirin.
Keki dilerseniz hindistan cevizi, toz fıstık vs.ile süsleyerek servis edin.
Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder