Malzemeler;
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı kakao
2,5 su bardağı un (elenmiş)
1,5 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Sosu İçin;
Yarım su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı kakao
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı süt
Yapılışı;
Karıştırma kabına yumurta ve toz şekeri
alarak beyazlaşıp köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Süt, sıvı yağ ve kakaoyu
ilave edip tekrar çırpın.
Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı
ekleyerek pürüzsüz bir kıvam alıncaya çırpmaya devam edin.
Yağlayıp unladığınız büyük boy
dikdörtgen borcama kek hamurunu boşaltarak yayın.
Önceden ısıtılan fırında 180 derecede kürdanla
kontrolünü yaparak pişirin.
Kek pişerken sosu için tavaya toz
şeker, kakao, sıvı yağ ve sütü alıp karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin. Ilıması
için bir kenarda bekletin.
Pişen keki fırından çıkarıp 10 dk kadar
dinlendirin. Ardından sosu daha iyi çekebilmesi için keki dilimleyin.
Ilıyan
sosu kekin her yerine gelecek şekilde üzerinde gezdirerek dökün.
Islak kekin üzerini streç film ile
örterek buzdolabında en az 2 saat dinlendirin.
Keki dilerseniz hindistan cevizi, toz
fıstık vs.ile süsleyerek servis edin.
Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder