30 Nisan 2020 Perşembe

Şişko Börek - Hamur Kızartması



Hamur Kızartması


Malzemeler;

1 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt (yoğurdun sulu kısmını kullanın)
Aldığı kadar un
1 çay kaşığı karbonat
Tuz



Yapılışı;
Önce yoğurt ve yumurtayı kaşık ya da çırpma teli ile karıştırın. Tuz, kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Unu azar azar azar ekleyip kaşıkla karıştırmaya devam edin. Karıştırmak zorlaşmaya başlayınca elinizle yoğurmaya başlayın. 

mayasız Hamur Kızartması

Ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru 15dk dinlendirin.

Daha sonra merdaneyle yarım santim kalınlığında açıp, çay bardağı ile kesin. Kızgın yağda iki taraflı kızartın. Sıcak olarak servis edin.

Not: Yuvarlakların etrafından çıkan hamuru tekrar yoğurup, küçük yumaklar yapın. Elinizle açarak içine peynir koyup yarım ay şeklinde kapatın. Bu şekilde kızartın.


Afiyet Olsun…


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder