Malzemeler;
200
g kıyma
1
adet soğan (rendelenip suyu süzülmüş)
2
yemek kaşığı bulgur
2
yemek kaşığı kadar un (Köfteleri bulamak için)
2
yemek kaşığı salça (domates/biber salçası)
2
yemek kaşığı sıvı yağ
3
adet orta boy patates
Tuz
Karabiber
Pul
biber
Kırmızı
biber
Yapılışı;
İlk
olarak yemeğin köftelerini hazırlayın. Kıymanın üzerine bulgur, soğan,
baharatlar ve biraz da tuz ekleyerek iyice yoğurun.
Ufak
ufak yuvarladığınız köfteleri içerisine un serptiğiniz tepsiye alarak una
bulanmalarını sağlayın.
Tencereye
koyduğunuz sıvı yağa salça ilave ederek kavurun. Küp küp doğranmış patatesleri
de ekleyip salçayla biraz karıştırın. Patateslerin üzerini 2 parmak geçecek
kadar sıcak su ilave edin.
Kaynamaya
başladıktan sonra köfteleri ilave ederek, tuz ve baharatını ekleyin. Bu aşamada
su yetersiz gelirse kaynar su ekleyebilirsiniz. Ocağı kısıp patatesler yumuşayıncaya
kadar pişirin. Yemek pişene kadar zaman zaman suyunu kontrol ederek gerekirse
ekleyin.
Afiyet Olsun...
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder