Malzemeler;
3 Çorba
Kaşığı Un (Tepeleme)
3 Çorba
Kaşığı Zeytinyağı
1 Kase
Yoğurt
1 Yumurta
1 Çorba
Kaşığı Biber Salçası
1 diş
sarımsak
3 Çorba Kaşığı Tel Şehriye
Nane
Tuz
Yapılışı;
Çorbayı yapacağınız tencereye yağı koyup biraz kızdırın ve unu ekleyerek sürekli karıştırarak yakmadan kavurun. Kavrulan una naneyi ekleyip bir iki çevrin.
Bu arada bir kapta yoğurt,
yumurta ve salçayı iyice çırparak karıştırın. Sarımsağı da bu karışıma rendeleyin.
Kavrulmuş
una azar azar soğuk su ekleyip bir taraftan çırpma teliyle çırparak topak kalmayacak şekilde açın. Salçalı yoğurtlu ve yumurtalı karışımı tencereye ilave
edin ve kesilmemesine dikkat ederek kaynayana kadar karıştırarak pişirin.
Tuzunu ekleyin ve çorba kaynayıp koyulaştığında üzerine göz kararı kaynar su ekleyip kıvam alana kadar pişirmeye devam edin.
Bu aşamada 3 yemek kaşığı tel şehriyeyi ekleyip şehriyeler pişince ocağı kapatın.
Sıcak olarak servis yapın.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder