19 Nisan 2020 Pazar

Nimet Çorbası





Malzemeler;
3 Çorba Kaşığı Un (Tepeleme)
3 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
1 Kase Yoğurt
1 Yumurta
1 Çorba Kaşığı Biber Salçası
1 diş sarımsak
Çorba Kaşığı Tel Şehriye
Nane
Tuz



Yapılışı;
Çorbayı yapacağınız tencereye yağı koyup biraz kızdırın ve unu ekleyerek sürekli karıştırarak yakmadan kavurun. Kavrulan una naneyi ekleyip bir iki çevrin. 
Bu arada bir kapta yoğurt, yumurta ve salçayı iyice çırparak karıştırın. Sarımsağı da bu karışıma rendeleyin.

Kavrulmuş una azar azar soğuk su ekleyip bir taraftan çırpma teliyle çırparak topak kalmayacak şekilde açın. Salçalı yoğurtlu ve yumurtalı karışımı tencereye ilave edin ve kesilmemesine dikkat ederek kaynayana kadar karıştırarak pişirin. 

Tuzunu ekleyin ve çorba kaynayıp koyulaştığında üzerine göz kararı kaynar su ekleyip kıvam alana kadar pişirmeye devam edin.
Bu aşamada 3 yemek kaşığı tel şehriyeyi ekleyip şehriyeler pişince ocağı kapatın.
Sıcak olarak servis yapın.
Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder