Malzemeler;
1 su bardağı kırmızı mercimek
1/2 su bardağı köftelik bulgur
1 adet soğan
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı nane
1 tatlı kaşığı pul biber
Tuz
Yapılışı;
Çorbayı pişireceğiniz tencereye yağı ve
küçük küçük doğradığınız soğanları ilave edin. Pembeleşinceye kadar kavurduktan
sonra salçayı da ekleyin. Nane ve pulbiberi de ekleyip iyice karıştırın.
Kırmızı mercimek ve köftelik bulguru da
ekledikten sonra yeniden iki dakika boyunca karıştırıp kavurunuz. Üzerine 2 lt.
kadar su ekleyin. Kaynadıktan sonra tuzunu ekleyip yaklaşık 30 dakika kısık
ateşte pişirin. Kıvamı çok yoğunlaşırsa biraz sıcak su ilave ederek kıvamını
ayarlayabilirsiniz.
Çorba pişince blenderden geçirin. Sıcak
olarak servis edin.
Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder