Malzemeler:
2 su bardağı
kırmızı mercimek
1 su bardağı
ince bulgur
4 su
bardağı su
2 orta boy
kuru soğan
4-5 dal taze
soğan
2-3 dal taze
sarımsak ya da 2 diş sarımsak (istenirse)
1 demet
maydanoz
kırmızı
pulbiber, karabiber,kimyon, tuz
1 çay
bardağı zeytinyağı
3 yemek
kaşığı domates+ biber salçası
Yapılışı:
Suyu ve
mercimeği tencereye alın, kaynayınca altını kısıp pişmeye bırakın. Mercimek pişerken suyu azalırsa kaynar haldeki suyu kontrollü ekleyerek hafif sulandırabilirsiniz. Mercimek
pişince, az suluyken ocağı kapatıp bulguru ilave edin, karıştırın ve tencerenin
kapağını kapatıp bulgur yumuşayana kadar yaklaşık 15-20
dakika bekleyin.
Bu arada
kuru soğanı küçük küçük doğrayın ve zeytinyağında soğanlar pembeleşene
kadar orta ateşte kavurun. Sarımsak ekleyecekseniz bu aşamada ekleyebilirsiniz. Salçaları ilave edip 2-3 dakika daha pişirin, biraz
sıcak su ile salçayı açın, tuzunu, karabiberini, kimyonu ve pul biberi ekleyin.
Ocaktan alıp mercimeğin üzerine dökün, soğumasını bekleyin. El dayanacak
sıcaklığa gelince iyice yoğurun. Daha önceden ayıklanmış ve ince doğranmış yeşillikleri ekleyin. İyice
karıştırıp şekil verin, servis tabağına dizin. Marul yapraklarıyla servis edin.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder