4 Mayıs 2020 Pazartesi

Mercimek Köftesi


  


Malzemeler:
2 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı ince bulgur
4 su bardağı su
2 orta boy kuru soğan
4-5 dal taze soğan
2-3 dal taze sarımsak ya da 2 diş sarımsak (istenirse)
1 demet maydanoz
kırmızı pulbiber, karabiber,kimyon, tuz
1 çay bardağı zeytinyağı
3 yemek kaşığı domates+ biber salçası



Yapılışı:
Suyu ve mercimeği tencereye alın, kaynayınca altını kısıp pişmeye bırakın. Mercimek pişerken suyu azalırsa kaynar haldeki suyu kontrollü ekleyerek hafif sulandırabilirsiniz. Mercimek pişince, az suluyken ocağı kapatıp bulguru ilave edin, karıştırın ve tencerenin kapağını kapatıp bulgur yumuşayana kadar yaklaşık 15-20 dakika bekleyin.
Bu arada kuru soğanı küçük küçük doğrayın ve zeytinyağında soğanlar pembeleşene kadar orta ateşte kavurun. Sarımsak ekleyecekseniz bu aşamada ekleyebilirsiniz. Salçaları ilave edip 2-3 dakika daha pişirin, biraz sıcak su ile salçayı açın, tuzunu, karabiberini, kimyonu ve pul biberi ekleyin. Ocaktan alıp mercimeğin üzerine dökün, soğumasını bekleyin. El dayanacak sıcaklığa gelince iyice yoğurun. Daha önceden ayıklanmış ve ince doğranmış yeşillikleri ekleyin. İyice karıştırıp şekil verin, servis tabağına dizin. Marul yapraklarıyla servis edin.


Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder