5 Mayıs 2020 Salı

Terbiyeli Şehriye Çorbası




Malzemeler;
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1,5 çay bardağı arpa şehriye
5-6 su bardağı su ya da et suyu
Tuz
Terbiyesi için;
1 adet yumurtanın sarısı
Yarım limon suyu
1 yemek kaşığı tepeli un
1 çay bardağı soğuk su



Yapılışı;
Çorbayı pişireceğiniz tencereye yağları koyup ısıtın. Üzerine arpa şehriyeyi ekleyip karıştırarak kavurun. Şehriyeler hafif pembeleşince sıcak haldeki suyu ekleyin ve şehriyeler yumuşayıncaya kadar pişirin.

Ayrı bir kâsede yumurta sarısı ile limon suyunu çırpın, unu ekleyip karıştırın. Bir çay bardağı suyu yavaş yavaş ekleyerek karıştırmaya devam edin.
Kaynayan çorbanın suyundan kepçeyle alarak hazırladığını terbiyeye ekleyin ve hızlıca karıştırın. Bu şekilde terbiye ısıtıldıktan sonra çorbaya yavaş yavaş ve çorba kesmeyecek şekilde karıştırarak ekleyin. Çorba kaynamaya başladıktan sonra tuzunu da ekleyerek 10 dakika daha kaynatıp ocağı kapatın.


Çorbayı kaselere böldükten sonra üzerine iki kaşık zeytinyağında kızdırılmış toz biber gezdirerek süsleyin ve sıcak servis edin.
Afiyet Olsun…


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder