Malzemeler;
1
yemek kaşığı tereyağı
1
yemek kaşığı zeytinyağı
1,5
çay bardağı arpa şehriye
5-6
su bardağı su ya da et suyu
Tuz
Terbiyesi
için;
1
adet yumurtanın sarısı
Yarım
limon suyu
1
yemek kaşığı tepeli un
1
çay bardağı soğuk su
Yapılışı;
Çorbayı
pişireceğiniz tencereye yağları koyup ısıtın. Üzerine arpa şehriyeyi ekleyip
karıştırarak kavurun. Şehriyeler hafif pembeleşince sıcak haldeki suyu ekleyin
ve şehriyeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Ayrı
bir kâsede yumurta sarısı ile limon suyunu çırpın, unu ekleyip karıştırın. Bir
çay bardağı suyu yavaş yavaş ekleyerek karıştırmaya devam edin.
Kaynayan
çorbanın suyundan kepçeyle alarak hazırladığını terbiyeye ekleyin ve hızlıca
karıştırın. Bu şekilde terbiye ısıtıldıktan sonra çorbaya yavaş yavaş ve çorba kesmeyecek
şekilde karıştırarak ekleyin. Çorba kaynamaya başladıktan sonra tuzunu da
ekleyerek 10 dakika daha kaynatıp ocağı kapatın.
Çorbayı
kaselere böldükten sonra üzerine iki kaşık zeytinyağında kızdırılmış toz biber
gezdirerek süsleyin ve sıcak servis edin.
Afiyet
Olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder